Beklenen hareketlilik yaşanmıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Diyarbakır Canlı Hayvan Borsasında kurbanlık satışları yapılırken, satıcılar iş yapamamaktan alıcılar ise pahalılıktan şikayetçi.

Haberler 17.07.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Sur ilçesindeki Büyükehir Belediyesi Canl Hayvan Borsasnda sabahn erken saatleriyle besiciler ve alclar pazarda yerlerini alrken, Kurban Bayramna sayl günler kala beklenen hareketlilik balamad. Satclar i yapamamaktan alclar ise pahallktan ikayetçi olurken, yaklak 12 yldr Canl Hayvan Borsasnda kurbanlk sat yapan Ahmet Budak, yem fiyatlarda yaanan art nedeniyle hayvan sat yapanlarn sattklar hayvanlar geri alamadklarn, hayvan alclar ise ar pahallktan kaynakl alveri yapmadklarn söyledi.

Yem fiyatlar yüksek arttan kaynakl ilerimiz olmuyor

Küçükba hayvann fiyatnn bin 500 ile 3 bin lira arasnda deitiini, büyükba hayvann fiyatnn da 5 bin ile 15 bin lira arasnda olduunu belirten Budak, Geçtiimiz yl ilerimiz daha da iyi oluyordu ama bu yl yem ve kepek fiyatlarnda yaanan yüksek arttan kaynakl ilerimizde olmuyor. Geçtiimiz yl bir torba yem 80 liradan satlyordu, bu yl 150 ile 200 lira arasnda deiiyor ve fiyat iki katna çkt. u anda hayvan çiftliklerinin çou kurbanlklarn satm ama kimse hayvan alamyor ve almaya da niyetleri yok. çünkü yem ve kepek fiyatlar ar yüksek. Devletin ilgili kurumlarndan isteimiz, yem fiyatlarnda biraz destek olmalardr dedi.

15 gün önce fiyat düüktü, bugün yüksek

Kendisine beslemek için küçükba hayvan almak için gelen Sabahattin Arslan, Büyükba hayvan almaya gücüm olmad için küçükba hayvan almak için geldim hayvan pazarna ama fiyatlar yüksek olduundan dolay yarn yine gelip bakacam. 15 gün önce fiyatlar daha düüktü ama imdi biraz yüksek diye konutu.

Ana Sayfaya Git