Belediyeden tarıma destek

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte 10 kapama meyve bahçesi yapacak.

Haberler 14.10.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, kentte 10 kapama meyve bahçesi yapacak.

Tarm ve hayvancln gelimesi için çalmalarna hz veren Mardin Büyükehir Belediyesi, balatt projeleri çiftçilere anlatyor. Bu kapsamda Mardin Büyükehir Belediyesi ve l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü ile imzalanan ibirlii protokolü çerçevesinde Meyveciliin Gelitirilmesi ve Yaygnlatrlmas Projesi kapsamnda bavurular alnmaya baland.

Mardin Büyükehir Belediye Bakanvekili Vali Mustafa Yaman, kentte meyveciliin gelimesini istediklerini söyledi.

BELEDYE DESTE

Vali Yaman, limiz tarm konusunda söz sahibi ehirler arasndadr. Verimli topraklaryla dikkat çeken Mardinde tarmn ve hayvancln hak ettii noktalarda olmasn istiyoruz. Özellikle tarm ile uraan hemehrilerimizin kazançlarnn artmas için projeler yapyoruz. Bu konuda l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüümüz ile birlikte hareket ediyoruz. diye konutu.

Meyveciliin Gelitirilmesi ve Yaygnlatrlmas Projesi için harekete geçtiklerini vurgulayan Yaman, öyle devam etti:

Projeyle ilimizde 10 adet kapama meyve bahçesi yaplacak. Bu bahçelerde ise ceviz, badem ve fstk ekilecek. Saydmz ürünlerin ekimine en uygun ilçeler olan Artuklu, Midyat ve Savur ilçesinde projemiz uygulanacak. çalmayla ekonomik deeri yüksek olan ürünlerin ilimizde üretilmesi de salanacak.

Ana Sayfaya Git