Görüş Bildir

Belediyeden tarıma destek

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte 10 kapama meyve bahçesi yapacak.

Belediyeden tarıma destek

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte 10 kapama meyve bahçesi yapacak.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarına hız veren Mardin Büyükşehir Belediyesi, başlattığı projeleri çiftçilere anlatıyor. Bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde "Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında başvurular alınmaya başlandı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, kentte meyveciliğin gelişmesini istediklerini söyledi.

BELEDİYE DESTEĞİ

Vali Yaman, "İlimiz tarım konusunda söz sahibi şehirler arasındadır. Verimli topraklarıyla dikkat çeken Mardin’de tarımın ve hayvancılığın hak ettiği noktalarda olmasını istiyoruz. Özellikle tarım ile uğraşan hemşehrilerimizin kazançlarının artması için projeler yapıyoruz. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte hareket ediyoruz." diye konuştu.

'Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi' için harekete geçtiklerini vurgulayan Yaman, şöyle devam etti:

"Projeyle ilimizde 10 adet kapama meyve bahçesi yapılacak. Bu bahçelerde ise ceviz, badem ve fıstık ekilecek. Saydığımız ürünlerin ekimine en uygun ilçeler olan Artuklu, Midyat ve Savur ilçesinde projemiz uygulanacak. Çalışmayla ekonomik değeri yüksek olan ürünlerin ilimizde üretilmesi de sağlanacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi