"Besicimiz de vatandaşımız da memnun"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "(Kurbanlıklar) Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız"

Haberler 25.08.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayram boyunca satlar izledik, elde fazla bir stok yok gibi gözüküyor. Benim gördüüm kadaryla besicimiz de vatandamz da memnun ayrld. Bugünden itibaren elinde hayvan kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumuna bavurup canl hayvann getirecek ve kilosu üzerinden paralarn pein olarak alabilecek

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, kurbanlk satlarnda memnuniyet verici bir seviye yakalandn, çok fazla stok olmadn gördüklerini ancak elde kalan hayvanlar da alma taahhüdü verdiklerini belirterek, Elde kalan 400 kilogram üzeri canl erkek sr kilogram 15 liradan, toklu küçükba 14 liradan alacaz. Bugünden itibaren elinde hayvan kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumuna bavurup canl hayvann getirecek ve kilosu üzerinden paralarn pein olarak alabilecek. dedi.

Bakan Pakdemirli, Kurban Bayram öncesi ve srasnda kurbanlk piyasas ile kurban sat ve kesim yerlerinde gerekli tedbirlerin alndn, memnuniyet verici bir bayram geçirdiklerini anlatt.

Bu sene hazrlklarn geçen yllarda kesilenin yüzde 50 daha fazlas kurbanla göre yaptklarn belirten Pakdemirli, bayram öncesi kurban pazarlarna gerçekletirdikleri ziyaretlerde kurbanlklarn yüzde 65inin satldn saptadklarn, henüz kesim verileri olmasa da son verilerin hayvanlarn önemli bölümünün satldn gösterdiini kaydetti.

Bakan Pakdemirli, öyle konutu:

Bayram boyunca satlar izledik. Kesim rakamlarn henüz almadk ama elde fazla bir stok yok gibi gözüküyor. Benim gördüüm kadaryla besicimiz de vatandamz da memnun ayrld. Kesim yerleriyle ilgili de her türlü tedbiri aldk. Ufak tefek kötü manzaralarla karlasak da ülke çapnda 450 yerde uzman veterinerler eliinde, dini artlara uygun kesimler saland. Memnuniyet verici bir bayram yaadk.

Beklemeden pein ödeme

Bayram öncesi besiciyi madur etmeyeceklerini söylediklerini, satlamayan kurbanlklarn Et ve Süt Kurumu eliyle alnaca taahhüdünü verdiklerini hatrlatan Pakdemirli, bu yl kurbanlklar canl olarak pein ödemeyle alma karar aldklarn ifade etti.

Eskiden üretici hayvan getiriyordu, kesilmesini bekliyordu, kaç kilo et çkt, tartlyordu. Bunlarn hesabna kitabna gerek yok diyen Pakdemirli, sözlerini öyle sürdürdü:

Canl hayvann getirecek kilosu tartlacak ve onun üzerinden ödemesi yaplacak. Elde kalan 400 kilogram üzeri canl erkek kasaplk sr kilogram 15 liradan, 400 kilogram alt sr kilogram 14 liradan, toklu küçükba 14 liradan, koyunu 12,5 liradan, keçiyi kilogram 10 liradan alacaz. Bugünden itibaren elinde hayvan kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumuna bal kombine tesislerimize bavurup canl hayvann getirecek ve kilosu üzerinden paralarn pein olarak alabilecek. Etin kesilmesini, tartlmasn beklemeden canl hayvanlarn tarttrp paralarn alacaklar.

Ana Sayfaya Git