Bingöl'de açıktan akaryakıt satışına yasak

Bingöl Valiliğince, ilde akaryakıt istasyonlarından zorunlu haller dışında, bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan akaryakıt alımı ve satışının yasaklandığı bildirildi.

Haberler 21.03.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, il snrlar içerisinde akaryakt istasyonlarndan bidon, ie ve benzeri kaplarla ya da açktan yakt al ve satnn denetlenmesi ve elektronik bildirim sisteminin usulüne uygun kullanmnn denetlenmesine dair karar alnd belirtildi.

Türkiyenin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtii vurgulanan açklamada, öyle denildi:

Terör örgütü, eylem sürecini artrmaya çalt bugünlerde huzur ortamn bozmak için özellikle provokatif nitelikli eylemlerde kullanlan molotofkokteyli yapmak ve muhtemel güvenlik zafiyeti oluturmak üzere bidon, ie ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanc madde tedarik etmeye çalmaktadr. Mevcut mevzuat incelendiinde akaryakt istasyonlarnda bu gibi kaplarla yanc maddelerin satn engelleyici yasal bir düzenleme bulunmad anlalmtr. Bingöl snrlar içerisinde zorunlu haller dnda, akaryakt istasyonlarndan bidon, ie ve benzeri kaplarla ya da açktan yakt alm ve satm yasaklanmtr.

AKARYAKIT SATII

lgili dier mevzuat hükümleri sakl kalmak artyla açktan zorunlu hallerde bidon, ie ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yakt sat yaplmadan önce ilgili kolluk birimine bilgi verilecei ifade edilen açklamada, yakt almak isteyen kiinin kimlik fotokopisinin alnaca, fotokopinin arka yüzüne kiinin kendi el yazsyla adres ve telefon bilgilerinin kaydedilecei, yakt al sebebinin de belirtilecei aktarld.

Bu bilgilerin sadece firma yetkilisinin eriebilecei, gizlilie ilikin tedbirler alnarak muhafaza edilecei ve bal bulunduu polis merkezi amirlii veya jandarma karakol komutanlna 24 saat içerisinde teslim edilecei belirtilen açklamada, söz konusu 9 maddelik kararn dün itibaryla yürürlüe girdii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git