Bingöl'de açıktan akaryakıt satışına yasak

Bingöl Valiliğince, ilde akaryakıt istasyonlarından zorunlu haller dışında, bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan akaryakıt alımı ve satışının yasaklandığı bildirildi.

Bingöl'de açıktan akaryakıt satışına yasak

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içerisinde akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alış ve satışının denetlenmesi ve elektronik bildirim sisteminin usulüne uygun kullanımının denetlenmesine dair karar alındığı belirtildi.

Türkiye'nin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Terör örgütü, eylem sürecini artırmaya çalıştığı bugünlerde huzur ortamını bozmak için özellikle provokatif nitelikli eylemlerde kullanılan molotofkokteyli yapmak ve muhtemel güvenlik zafiyeti oluşturmak üzere bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanıcı madde tedarik etmeye çalışmaktadır. Mevcut mevzuat incelendiğinde akaryakıt istasyonlarında bu gibi kaplarla yanıcı maddelerin satışını engelleyici yasal bir düzenleme bulunmadığı anlaşılmıştır. Bingöl sınırları içerisinde zorunlu haller dışında, akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır."

AKARYAKIT SATIŞI

İlgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak şartıyla açıktan zorunlu hallerde bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yakıt satışı yapılmadan önce ilgili kolluk birimine bilgi verileceği ifade edilen açıklamada, yakıt almak isteyen kişinin kimlik fotokopisinin alınacağı, fotokopinin arka yüzüne kişinin kendi el yazısıyla adres ve telefon bilgilerinin kaydedileceği, yakıtı alış sebebinin de belirtileceği aktarıldı.

Bu bilgilerin sadece firma yetkilisinin erişebileceği, gizliliğe ilişkin tedbirler alınarak muhafaza edileceği ve bağlı bulunduğu polis merkezi amirliği veya jandarma karakol komutanlığına 24 saat içerisinde teslim edileceği belirtilen açıklamada, söz konusu 9 maddelik kararın dün itibarıyla yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz