“Bizim işimiz istihdam artışı sağlamak”

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları ziyaret eden İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; “Bizim işimiz üretenlerin önünü açmak, işini kolaylaştırmak, iş ve istihdam artışı sağlamak” diye konuştu.

Haberler 05.08.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Yeni yatrmlarn hayata girmesiyle Diyarbakr, tpk kültür ve inanç turizminde olduu gibi sanayi, üretim ve tarmda da iddiasn ortaya koyacak. dedi.

Vali Güzelolu, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet yürüten fabrikalar ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açklama yapan Güzelolu, OSBde üreten, istihdam salayan, ilin ve ülkenin gelime ve kalknmasna zenginlik sunan sanayici ve üreticilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Güzelolu, OSBnin sadece Diyarbakr için deil, bölge için de bir üretim merkezi haline geleceine iaret ederek, ilde dördüncü OSBnin kuruluu için çalmalarn devam ettiini hatrlatt.

Güzelolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu konuda yüksek bir ilgi var. Yaklak 500 milyon liray aan net bir yatrm tutar ve bununla birlikte Cazibe Merkezi Program ile istihdamda yüksek bir beklentimiz var. stihdamn 20 binlere çkmas Diyarbakr, bölge ve ülkemiz adna çok heyecan, umut, güç ve güven verici gelimeler. Gerek bölgemizin kalknma ve gelime potansiyeli, gerekse bölgemizdeki yatrm imkanlar için bölge ve yurt dndan gelecek sanayicilerimiz var. Diyarbakr için OSB gelimenin habercisi olmutur.

- Üretim ve yatrm çalmalarmz devam ediyor

Diyarbakr için tekstilden balayarak, tarma dayal sanayi, hizmet ve dier tüm sektörlerde sürdürülebilir ve süreklilik adna aray içerisinde olduklarna iaret eden Güzelolu, bu konuda Babakan Binali Yldrmn açklad Cazibe Merkezleri Programna yüksek bir ilginin olduunu aktard.

Güzelolu, tüm kamu kurulularnn desteiyle dördüncü OSBnin bir an önce faaliyete geçmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirerek, unlar kaydetti:

OSBde ve tüm Diyarbakrda üreten, istihdama katk sunan, a ve i salayan, devletine vergisini veren, ilimizin ve ülkemizin kalknmasna katk salayan bütün sanayicilerimizi kutluyor, onlarn yannda olduumuzu belirtiyoruz. Daha güzel bir Diyarbakr ve ülke için hep birlikte gayret edeceimizi belirtmek istiyorum. OSBde 3 etapta üretim ve yatrm çalmalarmz devam ediyor. Dördüncü etabn kurulmas çalmalar da bitmek üzere. Yüksek talebe ve beklentiye kar yeni üretim alanlarnda ve OSB boyutunda dier projelerimiz de sürüyor. anlurfa- Diyarbakr karayolunda niteliini tarttmz ama yerini kesinletirdiimiz bir tekstil ihtisas OSB çalmamz sürüyor.

- imiz üretenlerin önünü açmak, i ve istihdam art salamak

Cazibe Merkezleri Programnda Diyarbakrn yüksek talep aldn, çok yüksek yatrm projelerinin sunulduu iller arasnda yer aldna dikkati çeken Güzelolu, Yeni yatrmlarn hayata girmesiyle Diyarbakr, tpk kültür ve inanç turizminde olduu gibi sanayi, üretim ve tarmda da iddiasn ortaya koyacak. Bizim iimiz üretenlerin önünü açmak, iini kolaylatrmak, i ve istihdam art salamak. Kim bir kiiye a ve i salyorsa Allah ondan raz olsun. diye konutu.

Bütün kurumlarla ekonomik büyümeye destek olacaklarna deinen Güzelolu, Dördüncü OSBnin çalmalar devam ediyor. Bu etapla iletme saymz 350lere yaklaacak. 20 bine doru yükselen bir istihdama inallah gideceiz. Diyarbakrda yükselen ses, ülke adna da moral veren bir ses. ifadelerini kulland.

Vali Güzelolu, gelecek her gün üretim kalitesi ve kapasitesini hem de istihdam seferberliiyle çalan kii saysn arttrmay hedeflediklerini aktard.

- Sigaray brakan içilere bir maa ikramiye

OSBdeki fabrika ziyareti srasnda içilerle sohbet eden Güzelolu, içilere sigaray brakmalar tavsiyesinde bulundu.

Güzelolunun içilere, sigaray brakmalarna karlk, i yerinin onlara bir maa ikramiye vermesi teklifi üzerine iletmenin personel müdürü Mahmut Dinçer, sigaray brakanlara bir maa ikramiye vereceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git