Bölgeye özgü konutlar

ŞIRNAK'ın Silopi ilçe merkezinde, teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında, evi yıkılanlar için yapılan 522 konutun inşaatında sona gelindi. Yöreye uygun, mahalle konseptinde tasarlanan evlerde Silopililer, huzur ve güven içinde oturacak.

Haberler 12.07.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnca projesi yaplarak, finansman salanan ve ller Bankas tarafndan yaptrlan Silopi rezerv alannda ina edilen 522 konutun teslimi için sayl günler kald. Terör örgütü PKK tarafndan kazlan çukur ve hendeklere tuzaklanan patlayclar nedeniyle madur olan Silopililer için ehitharunboy Mahallesinde 270 bin metrekarelik alanda yaplan konutlar, 2 ve 3 katl binalardan oluuyor. çoklu apartman dairesi yerine yöre halknn tercih ettii konforda ve genilikte tasarlanan binalarla çarpk kentleme görünümü de ortadan kaldrld.

MAHALLE KONSEPTNDE KONUT

Bina içinde asansör bulunurken, her daire sakini için özel otopark yapld. 145 ve 170 metrekareden oluan dairelerde teras katlar, gezilebilir olarak tasarland. Her daire, yaltm özelliinin yan sra deprem yönetmeliine uygun ina edildi. Salk oca, taziye evi, cami, alveri merkezi, spor sahalar, oyun parklar ile donatlan konutlara yaklak 7 bin aaç dikimi yapld. Konut alannda, betonarme yol ve parke tal yürüyü parkurlar da bulunuyor. Konutlardaki dairelerin yapm tamamlanrken, inaatna devam edilen salk oca, alveri merkezi ve cami de bittikten sonra konutlarn 30 Austosa kadar hak sahiplerine teslime edilmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git