Bölgeye özgü konutlar

ŞIRNAK'ın Silopi ilçe merkezinde, teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında, evi yıkılanlar için yapılan 522 konutun inşaatında sona gelindi. Yöreye uygun, mahalle konseptinde tasarlanan evlerde Silopililer, huzur ve güven içinde oturacak.

Bölgeye özgü konutlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca projesi yapılarak, finansmanı sağlanan ve İller Bankası tarafından yaptırılan Silopi rezerv alanında inşa edilen 522 konutun teslimi için sayılı günler kaldı. Terör örgütü PKK tarafından kazılan çukur ve hendeklere tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle mağdur olan Silopililer için Şehitharunboy Mahallesi'nde 270 bin metrekarelik alanda yapılan konutlar, 2 ve 3 katlı binalardan oluşuyor. Çoklu apartman dairesi yerine yöre halkının tercih ettiği konforda ve genişlikte tasarlanan binalarla çarpık kentleşme görünümü de ortadan kaldırıldı.

MAHALLE KONSEPTİNDE KONUT

Bina içinde asansör bulunurken, her daire sakini için özel otopark yapıldı. 145 ve 170 metrekareden oluşan dairelerde teras katları, gezilebilir olarak tasarlandı. Her daire, yalıtım özelliğinin yanı sıra deprem yönetmeliğine uygun inşa edildi. Sağlık ocağı, taziye evi, cami, alışveriş merkezi, spor sahaları, oyun parkları ile donatılan konutlara yaklaşık 7 bin ağaç dikimi yapıldı. Konut alanında, betonarme yol ve parke taşlı yürüyüş parkurları da bulunuyor. Konutlardaki dairelerin yapımı tamamlanırken, inşaatına devam edilen sağlık ocağı, alışveriş merkezi ve cami de bittikten sonra konutların 30 Ağustos'a kadar hak sahiplerine teslime edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz