Çalışma hayatında 6 yeni düzenleme!

Referandumdan sonra iş hayatından birçok çalışma yapılmaya devam edecek. İşte çalışma hayatında yaşanacak değişikliklerden bazıları şöyle...

Haberler 16.04.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KIDEM TAZMNATINA GARANT: Bugün çalanlarn yüzde 80i kdem tazminatn alamyor. 1 yl dolduramayana tazminat verilmiyor, iverenler 11inci ayda içi çkartp tazminatlar sfrlyor. Hepsi artk geride kalacak. Adil, herkesin kazançl çkaca bir kdem tazminat fonu referandum sonras geliyor. 1 gün bile çalan tazminat alacak, içinin paras güvence altnda olacak. veren zora düse bile tazminat korunacak. çi fonda biriken parasn i deitirse de tayabilecek.

MEMURA YEN YASA: 52 yllk 657 sayl Devlet Memurlar Kanunu ne çan gereklerine uyuyor, ne de büyüyen Türkiyeye katk yapyor. Yllardr yamal bohçaya dönen, kamu çalanlarn snflandran bu yasa tarihe karacak. Yeni kamu personel rejimi ile çalan memurun hakkn alaca, ayrmlarn ortadan kaldrlaca, kamuda i barnn salanaca bir sistem gelecek.

TAERONA KADRO: Kamu personel rejimi deiiklii ile kamuda çalan 720 bin taeronun da sorunlar çözülecek. Taeronlar bu sistem içinde yerlerini alacak ve kodrolu hale gelecek. Kamuda ayrmlarn kalkmasyla taeronlar da haklarna kavuacak.

çALIANA ARABULUCU: çalanlar ve iverenleri mahkeme kaplarndan kurtaracak arabuluculuk sistemi devreye girecek. Yllar süren i mahkemesi davalar ve alacak sorunlar birkaç gün içinde çözülecek. Mahkemelerin i yükü azalacak.

HERKESE KNC EMEKLLK: Ocak itibaryla balayan zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi referandum sonras tüm kamu kurumlarnda ve küçük iletmelerde de uygulanmaya balayacak. çalanlar 10 ylda ikinci emeklilik hakkna kavuacak. Devlet sistemdeki herkese annda 1.000 lira ödeyecek, yatrd taksite yüzde 25 ekleyecek. 10 yl sonunda emeklilik tercih edilince de toplanan paraya yüzde 5 daha ilave edilecek.

BORçLAR SLNECEK: Referandum sonras çkartlacak yasa ile yeni bir yaplandrma gündeme gelecek. Vatanda devletle baracak, borcundan kurtulacak. Sadece borçlular deil düzenli ödeme yapanlar için de indirim gibi avantajlar devreye girecek.

Ana Sayfaya Git