Çehresi değişecek?

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Suriye sınırındaki Suruç Belediyesi, ilçenin yaklaşık yarım asırlık altyapı sorununu çözüme kavuşturmak için projeleri hayata geçirmeye başladı.

Haberler 01.01.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yapldktan sonra alt ve üstyap ile önemli sosyal ve kültürel projelere arlk veren belediye, mahallelerdeki yaam koullarnn iyiletirilmesi için youn çaba sarf ediyor.

Suruç Belediyesi ile anlurfa Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüü (USK) ekipleri, yllardr adeta kanayan yara haline dönüen ilçenin kanalizasyon sorununu çözmek için çalma balatt.

lçede hummal bir çalma yürüten ekipler, altyap sorununu tamamen bitirmeyi hedefliyor.

Suruç Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Kenan Akta, AA muhabirine yapt açklamada, sorunsuz Suruç için ehrin dört bir tarafnda çaltklarn söyledi.

lçe genelinde adeta hizmet seferberlii yürütüldüünü anlatan Akta, göreve geldikten sonra Suruçun çehresinde gözle görülür deiimin yaandna dikkati çekti.

- Belediyenin tüm imkanlarn Suruç halk için seferber ettik

Suruçun altyap sorununu bitireceklerini vurgulayan Akta, bu problemin ilçe genelini kapsayan 7 bin metre kanalizasyon hattnn döenmesiyle giderileceini ifade etti.

Akta, belediyenin imkanlarnn doru alanlarda deerlendirildiini dile getirerek, öyle devam etti:

Sorunlarn ortadan kalkmas için önce altyapy yenileniyoruz. Bu kapsamda Yeniehir Mahallesinde çalmalara baladk. Belediyenin tüm imkanlarn Suruç halk için seferber ettik. Tüm kurumlarla istiare halindeyiz. Büyükehir Belediyesi ve DS ekipleriyle hem ilçe merkezinde hem de krsal mahallelerde alt ve üstyapy yenilemeye devam ediyoruz. 2021in sonuna kadar ilçemizde altyap sorunu kalmayacak.

Yeniehir Mahallesi Muhtar Hac Arslan da ilçe genelindeki altyap sorunlarnn ksa sürede giderileceine inandn belirterek, emei geçenlere teekkür etti.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Yavuztürk ise çalmalardan memnun olduklarna iaret ederek, lçe genelinde olduu gibi mahallemizde de yllardr yaplmayan altyap sorunu vard. çalmalara baland, çok güzel hizmetler oluyor. Önceki yönetimler çok zayf çalyordu. Bakanmzdan Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git