Çiftçilerin dolandırıldığı iddialarına cevap geldi!

Lice'de çiftçilerden tahsil edilen sigorta prim tutarlarının TARSİM'e gönderilmediği yönündeki iddialara Ziraat Bankası yanıt verdi.

Haberler 15.08.2020 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Bankas, Licede bankann çiftçilerden tahsil ettii sigorta pirim tutarlarnn TARSMe gönderilmeyerek, faizli hesapta iletildii ve çiftçilerin bu ekilde dolandrld iddialarnn aslsz olduunu bildirdi.

Bankann Hukuk Müavirlii araclyla yaplan açklamada, baz basn yayn kurulularnda 29 Temmuz 2020 tarihinde Ziraat Bankas çiftçileri dolandrd balyla yaynlanan haberin hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan, kamuoyu nezdinde haber nitelii tanmayan, haber verme gayesinden ziyade belli bir kesimi kin ve husumete davet ettii savunuldu.

DDALAR GERçE YANSITMIYOR

Haberde yer alan iddialarn iftira olduunun belirtildii açklamada, Haberde ad geçen müterilerimizde dahil olmak üzere, tüm müterilerimize bankamzn misyonu gerei he türlü ilem ve destek objektif olarak salanmakta olup, bankamz dnda gerçekleen sigorta ilemlerinde, sigorta ve müteri iletiiminden kaynakl baz aksamalar nedeniyle gecikmeler yand anlalmtr. Söz konusu sigorta primlerinin bankamz hesaplarnda faizlendirildii yönündeki kabul edilmez ar ithamlar hiçbir gerçeklii olmayan, gazetenin karaçalma gayretiyle ortaya att iftiralardan ibarettir. Söz konusu sigorta ilemlerinin, TARSM tarafndan yerinde inceleme yaplarak, yürütülen, randevu sistemiyle ileyen bir süreç olduu nazara alndnda her iki olayda bankamzn bir kast veya kusuru bulunmad açktr ifadelerine yer verildi.

Açklamada ayrca bankann periyodik ve rutin olarak BDDK-Saytay ve Hazine Denetçileri tarafndan denetlendii bilgisine yer verilerek, bankann yasal düzenlemelerde ve mevzuatnda yer alan kurallara titizlikle riayet edildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git