Çiftçiye akademik eğitim veriliyor!

Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri, "Bağ Budama" öncesi, Diyarbakır'daki yöre çiftçisine akademik eğitim vermeye başladı. Eğil'de gerçekleştirilen uygulamalı eğitim çiftçileri memnun etti.

Haberler 14.03.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öretim üyeleri Eilli çiftçilere eitim verdi. Bahçe Bitkileri Bölümü Öretim Üyesi Doç. Dr. Gültekin Özdemir, Üzüm çeitleri ve çeit Seçimi ile Balarda Budama konularnda, Bitki Koruma Bölümü Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Bolu ise Ba Hastalk ve Zararllar ile Mücadele Yöntemleri konularnda eitim verdi.

Eil Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüünün organize ettii eitimde, baclk ile uraan çiftçilere önce teorik daha sonra uygulamal olarak arazide balarda budama konular anlatld.

TEORK VE UYGULAMALI

Eil Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Ziraat Mühendisi Necip Suat Demirba ve Ziraat Mühendislerinin de katld eitimde ilk sözü alan Doç. Dr. Gültekin Özdemir, öncelikle ülkemizde ticari olarak yetitiricilii yaplan ve Eilde yetitirilebilecek pazar deeri yüksek üzüm çeitleri hakknda bilgiler verdi. Eitimde bu çeitlerden hangisinin yetitirileceine karar verilirken çiftçilerin dikkat etmesi gereken konular ayrntl olarak anlatld. Teorik bilgilerin verildii bu eitimden sonra çiftçilere ait ba alanlarna gidilerek asmalarn budanmas srasnda dikkat edilmesi gereken konular uygulamal olarak kendilerine gösterildi

ÜZÜM YETTRCL

çiftçilerin üzüm yetitiriciliinde yaad en önemli sorunlardan hastalk ve zararllar ile olarak ise Bitki Koruma Bölümü Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Bolu gerekli bilgilendirmelerde bulundu.

Eitim sonunda çiftçiler ilçede üzüm yetitiriciliinde yaadklar yetitirme teknii ile hastalk ve zararllarla mücadele konusundaki sorunlarn konunun uzman öretim üyelerimize dorudan iletme imkan buldular ve bu eitimde örendiklerini bu ylki üretimde kullanacaklarn ifade ettiler.

Ziraat Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Gültekin Özdemir tarafndan yürütülen GAP Bölge Kalknma daresi destekli proje faaliyetleri kapsamnda yl içerisinde Eil ilçesi dnda çermik, çüngü, Dicle, Ergani, Lice, Silvan, Kulp ve Kocaköy ilçelerinde de benzer eitimler verilerek, çiftçilerimiz modern baclk teknikleri konularnda bilgilendirilecek.

Ana Sayfaya Git