Çiftçlik kurdu

Muş'tan terör olayları nedeniyle 18 yıl önce ailesiyle İstanbul'a göç eden Fırat Alkaş, bölgede huzurun sağlanmasıyla memleketine dönerek iki yıl önce devlet desteği ile kurduğu tavuk çiftliğinde siparişlere yetişemiyor.

Haberler 18.05.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Hasköy ilçesinden terör olaylar nedeniyle 18 yl önce ailesiyle stanbula göç eden Frat Alka, bölgede huzurun salanmasyla döndüü memleketinde iki yl önce devlet destei ile kurduu tavuk çiftliinde siparilere yetiemiyor.

Frat Alka, 2000 ylnda bölgedeki terör olaylar nedeniyle ailesiyle stanbula göç ederek kuyumculua balad. Uzun yllar stanbulda bu ii sürdüren Alka, bölgenin terörden temizlenerek huzurun salanmasyla iki yl önce hasretini çektii Muun Dadibi köyüne döndü.

Alka, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca tarm alannda istihdamn artrlmas ve hayvancln gelitirilmesi amacyla hayata geçirilen Genç çiftçi Projesine bavurarak ald 30 bin lira devlet destei ile köyünde bir dönüm üzerine 750 tavuk kapasiteli çiftlik kurdu.

Alka, ilçedeki tek tavuk çiftliinde ürettii tavuk ve yumurtalar hem marketlere hem de perakende olarak sata sunuyor.

- Günlük ortalama 500 yumurta üretiyorum

Alka, köyüne dönerek çiftlik sahibi olduu için büyük mutluluk duyduunu söyledi.

Yaklak 18 yl önce terörden kaçarak stanbula gitmek zorunda kaldklarn anlatan Alka, öyle konutu:

Memleket hasreti hep içimizde kald ama son yllarda bölgenin huzur ve refah ortamn frsat bilip memleketime geldim. Devletimizin balatt Genç çiftçi projesinden yararlanarak tavuk çiftçilii kurdum ve geçimimi buradan salyorum artk. Günlük ortalama 500 yumurta üretiyorum. Yumurtalar organik olduunu için youn bir talep var, bu yüzden ilerimi büyütmek istiyorum. Yumurtann tanesini 50 kurutan satyorum.

- 50 çiftçi projeden faydaland

Hasköy Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürü Nahit Aykut, geçen yl ilçede 50 çiftçinin Genç çifti projesinden faydalandn ifade etti.

Ana Sayfaya Git