Görüş Bildir

Çiftçlik kurdu

Muş'tan terör olayları nedeniyle 18 yıl önce ailesiyle İstanbul'a göç eden Fırat Alkaş, bölgede huzurun sağlanmasıyla memleketine dönerek iki yıl önce devlet desteği ile kurduğu tavuk çiftliğinde siparişlere yetişemiyor.

Çiftçlik kurdu

Muş'un Hasköy ilçesinden terör olayları nedeniyle 18 yıl önce ailesiyle İstanbul'a göç eden Fırat Alkaş, bölgede huzurun sağlanmasıyla döndüğü memleketinde iki yıl önce devlet desteği ile kurduğu tavuk çiftliğinde siparişlere yetişemiyor.

Fırat Alkaş, 2000 yılında bölgedeki terör olayları nedeniyle ailesiyle İstanbul'a göç ederek kuyumculuğa  başladı. Uzun yıllar İstanbul'da bu işi sürdüren Alkaş, bölgenin terörden temizlenerek huzurun sağlanmasıyla iki yıl önce hasretini çektiği Muş'un Dağdibi köyüne döndü.

Alkaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarım alanında istihdamın artırılması ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Genç Çiftçi Projesi"'ne başvurarak aldığı 30 bin lira devlet desteği ile köyünde bir dönüm üzerine 750 tavuk kapasiteli çiftlik kurdu.

Alkaş, ilçedeki tek tavuk çiftliğinde ürettiği tavuk ve yumurtaları hem marketlere hem de perakende olarak satışa sunuyor.

- "Günlük ortalama 500 yumurta üretiyorum"

Alkaş, köyüne dönerek çiftlik sahibi olduğu için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaklaşık 18 yıl önce terörden kaçarak İstanbul'a gitmek zorunda kaldıklarını anlatan Alkaş, şöyle konuştu:

"Memleket hasreti hep içimizde kaldı ama son yıllarda bölgenin huzur ve refah ortamını fırsat bilip memleketime geldim. Devletimizin başlattığı Genç Çiftçi projesinden yararlanarak tavuk çiftçiliği kurdum ve geçimimi buradan sağlıyorum artık. Günlük ortalama 500 yumurta üretiyorum. Yumurtalar organik olduğunu için yoğun bir talep var, bu yüzden işlerimi büyütmek istiyorum. Yumurtanın tanesini 50 kuruştan satıyorum."

- "50 çiftçi projeden faydalandı"

Hasköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nahit Aykut, geçen yıl ilçede 50 çiftçinin "Genç Çifti" projesinden faydalandığını ifade etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi