Cizre'de arıcılara arı ve kovan desteği

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, "Cizre ve Köylerinde Arıcılığı Geliştirme Projesi" kapsamında 50 çiftçiye 25 arı kovanı ve bin 250 arı dağıtıldı.

Haberler 20.05.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizre Kaymakaml, Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüü ile rnak Arclar Birliince yürütülen proje kapsamnda ar ve kovanlarnn çiftçilere datm nedeniyle düzenlenen törende konuan çileri Bakanlnca Cizre Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Adanur, bal konusunda ilçede büyük admlar atldn söyledi. Bu kapsamda Kaymakamlk ve Belediye olarak birçok çalma yürütüldüünü belirten Adanur, ilçede sadece arclara deil çiftçilere yönelik de birçok proje hazrlandna iaret etti.

çilek bahçesi, tavukçuluk ile ba ve bahçe kurulmasna yönelik projeler yapyoruz. Yani her alanda varz. Arcl belli ölçüde yapan çiftçiler var, ciddi anlamda bal üreten çiftçilerimiz de var. Bu gerçekten çok önemli bir proje ve iyi sonuç alrsak devamn da getiririz. çiftçilerimizin Beytüebap balna katk sunma anlamnda hareket etmesi gerekir. diyen Adanur, bu kapsamda 50 çiftçiye bin 250 ar dattklarn dile getirdi.

Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Bekir Klç, GAP ile birçok arclk projesini yürüttüklerini, yaklak 60 bin farkl ar kovanlar bulunduunu aktard.

Klç, organik bal üretmenin önemine deinerek bütün tarmsal ürünlerde olduu gibi balda da organik ve kaliteli üretimin pazarlamay kolaylatracan vurgulad.

- Bu proje ile bölgemizde bal üretimi artacaktr

Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Ayhan Buday, bölgedeki bitki örtüsünün çeitli olduunu, meyve üretiminde kalitenin artmasnda arcln da büyük pay bulunduunu söyledi.

Tarmsal üretimde kalite, miktar ve çeitliliin artrlmasna yönelik projelerden olan Arcl Gelitirme Projesi çerçevesinde ilçede 50 çiftçiye yüzde 70i GAP daresi, yüzde 30u çiftçi katks olan ar ve ar kovan datm yapldn anlatan Buday, Bu proje ile bölgemizde bal üretimi artacaktr. Bu sayede çiftçilerimizin gelir seviyesinin artrlmas amaçlanmaktadr. diye konutu.

Törende daha sonra Kaymakam Adanur ve Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Bekir Klç tarafndan arlar ve ar kovanlar datld.

Törene, rnak Gda Tarm ve Hayvanclk ube Müdürü Selman Demirel, rnak Ar Yetitiricileri Birlii Bakan Habip Aan, Tarm ve Kredi Kooperatif Bakan Bedirhan k, Ziraat Odas Bakan Ahmet Saryldz, Süt Üreticileri Birlii Bakan Behmen Ylmaz, proje koordinatörü Sultan Güngör ve çiftçiler katld.

Ana Sayfaya Git