Diyanet, hac ve umre ücretlerinde Türk lirasına geçti

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ve umre ücretlerini Türk lirası üzerinden tahsil edilmesine karar verdi.

Haberler 06.12.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamada, bakanln hac ve umre ücretlerinin Türk liras olarak tahsil edilmesine yönelik geni kapsaml çalmasn tamamlad belirtildi. Açklamada, Buna göre Bakanlmz 5 Aralk 2016dan itibaren hac ve umre ücretlerinin Türk liras üzerinden tahsil edilmesine karar vermitir denildi.

Kurumlardan TL hamlesi

Cumhurbakan Tayyip Erdoann döviz kurlarndaki dalgalanma üzerine, yabanc paras olanlardan dövizini bozdurup Türk lirasna çevirmesini istemesiyle birçok kurum harekete geçmi durumda.

Kamu kurum ve kurulular, mal ve hizmet almlaryla yapm ileri ihalelerinde, yabanc para birimi yerine Türk liras üzerinden teklif alp sözleme yapacak. halelerde daha önce yabanc para birimi üzerinden de teklif alnp sözleme yaplabiliyordu. Deiiklik öncesinde teklif alnm ihaleler, bu kapsamda deerlendirilmeyecek.

TMSF: Yabanc para kullanlmayacak

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) de, alacaklarn tahsilatnda ve bundan sonraki satlarda yabanc para kullanlmayacan, ilemlerin Türk lirasyla yürütüleceini açklad.

TMSF, bankaclk sektörünün sigorta kurumudur ve vatandalarmzn bankalardaki bireysel tasarruflarnn sigortacs olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarmzn tahsilatnda ve bundan sonraki satlarmzda yabanc para kullanlmayacak, ilemler Türkiyenin egemenliinin bir parças olan Türk liras ile yürütülecektir.

Borsa stanbul nakdi varlklarn TLye çevirdi

Borsa stanbul ise, tüm nakdi varlklarn Türk lirasna çevirdi. Borsa stanbuldan yaplan açklamada, Borsa stanbul, Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann yapt çarya destek mahiyetinde, 2 Aralk 2016dan itibaren tüm nakdi varlklarnn Türk lirasna çevrilmesine ve Türk liras hesaplarnda tutulmasna karar vermitir denildi.

Ana Sayfaya Git