Diyarbakır da Ev'leniyoruz!

TÜYAP tarafından organize edilen ve kentte ilk defa düzenlenen "Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı" bugün kapılarını açıyor.

Haberler 12.10.2017 - 08:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜYAP Tüm Fuarclk Yapm A tarafndan organize edilen ve kentte ilk defa düzenlenen Diyarbakr Evleniyoruz Fuar yarn törenle açlacak.

TÜYAP Tüm Fuarclk Yapm A tarafndan Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii, Diyarbakr Ticaret Borsas, Karacada Kalknma Ajans ve KOSGEBin desteiyle 12-15 Ekim tarihleri arasnda TÜYAP Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde Diyarbakr Evleniyoruz Fuar düzenlenecek.

DYARBAKIR EVLENYORUZ

TÜYAP Anadolu Fuarlar A Genel Müdürü Cihat Alagöz, bir otelde düzenlenen basn toplantsnda, fuarn ilk kez düzenleniyor olmasnn önemli olduunu, Diyarbakrn bir fuarlar ehri olmas, arz ile talebin bir arada bulutuu bir platform olmas bakmndan önemli bir adm olduunu söyledi.

Kentte ayn zamanda fuar vesilesiyle kültürel, sanatsal etkinlikleri, çeitli eitim programlar düzenlenecek olmasnn da bölgenin sosyal hayatna ciddi hareketlilik ve canllk getireceini dile getiren Alagöz, evlenenlerin, evini yenilemek isteyenlerin, ev eyalarn yenileyeceklerin yüzlerce ihtiyacn tek çat altnda topladklar bir fuar olduunu bildirdi.

Alagöz, ziyaretçilerin hem birçok seçenei kyaslama imkanna sahip olacan hem de fuara özel avantajl koullarla bu ürünlere sahip olma imkan bulunacan belirterek, öyle devam etti:

KDV NDRMNN ETKS

Hükümetimizin alm olduu KDV indirimi tedbiri sayesinde eylül ay sonuna kadar mobilya ve beyaz eya sektöründe çok ciddi bir hareketlilik yaanmt. ndirim 30 Eylül itibariyle sona erdi ama bu fuarmzla cazip fiyatlarda sunulacak ürünler ve hizmetler bu KDV indirimi vastasyla oluan bahar havasn en azndan fuar boyunca da devam etmesini salayacak. Fuarda, 75 firma stant açacak.

Önümüzdeki yl da daha fazla sayda fuarla bir araya gelme amac içerisinde olacaklarn belirten Alagöz, önümüzdeki yl inaat yap sektörü fuaryla yeniden Diyarbakr bir araya getireceklerini kaydetti.

FUARIN GETRS NEDR?

Tarm fuarmz, Evleniyoruz fuarmzn ikinci versiyonunu yeniden düzenleyeceiz. Bunun dnda autoshow müjdesini de buradan veriyorum. Uzun bir arann ardndan da Diyarbakrda otomotiv konuacaz. Otomotiv sektörünün en önemli yeniliklerini yine Diyarbakrda ziyaretçilerimizle bir araya getireceiz. Bir müjdem de kitap fuaryla ilgili hazrlklarmz tüm hazyla devam ediyor. diyen Alagöz, grup olarak yayn evleriyle görütüklerini anlatt.

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral da 2018 ylnda 5 fuar gerçekletirilecek olmann, bölgenin 2 yl öncesinden daha iyi bir konuma gelmesinin bir göstergesi olduunu belirtti.

BÖLGE EKONOMSNE KATKI

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Ahmet Sayar ise Fuarda evlilik öncesi hazrlk yapmak isteyen çiftlerin ve evlenecek olanlarn ihtiyaçlarn karlayacak olan bir organizasyon olacak. Odalar olarak fuarlar çok önemsiyoruz. Gerek üreticilerimizin ürünlerin sergilenmesi, gerekse bölge ekonomisine yapt katklar bakmndan önemlidir. Ayrca çeitli aktiviteler gelitirilecek. Ziyaret etmek isteyen insanlarmzn görmek istedikleri dnda güzel vakit de geçirecekler. ifadelerini kulland.

TÜRKYEDE ÜçÜNCÜSÜ DYARBAKIRDA

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkrlar Odas Yönetim Kurulu Bakan Alican Ebedinolu da Son 3 ylda bölge ve ilimizin yaam olduklar olumsuzluklar, ehrin imaj ekonomide sarsnt meydana getirdi. Fuar ve organizasyonlar bir nebze de olsa bu tür hem ekonomimize hem de imajmza ciddi bir katk sundu. Türkiyede 3üncü defa Diyarbakrda düzenlenecek fuar. Kentteki hareketlilik tüm esnafmzda da hareketlilik meydana getirecektir. Katlmlarn ciddi anlamda olacana inanyorum. eklinde konutu.

Toplantya DOGUNSFED Bakan Aziz Özklç, TOBB Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Hatice Akyl ve Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral katld.

Ana Sayfaya Git