Diyarbakır’da pamuk zirvesi hazırlığı

Diyarbakır Ticaret Borsası bölgenin beyaz incisi olan pamuğun üretimini olumsuz yönde etkileyebilen ve çözülmesi gereken sorunların belirlenmesi için gerçekleştirilecek olan pamuk zirvesi öncesi toplantı gerçekleştirdi.

Haberler 22.08.2019 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlar ile birlikte gerçekletirilmesi planlan pamuk zirvesi öncesi düzenlenen toplantya Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Ziraat Odalar Birlii Bakan Mehmet Cevat Delil, Yeniehir Ziraat Odas Bakan Süleyman skenderolu, Sur Ziraat Odas Bakan Mehmet Demir, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Karacada Kalknma Ajans, GAPUTAEM, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Diyarbakr Zirai Mücadele Aratrma Enstitüsü, iplik fabrikalar iletme yetkilileri ile Diyarbakr Ticaret Borsas Meclis üyeleri katld.

Toplantnn açlnda konuan Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Türkiyede, oldukça güçlü bir pamuk üretimi yaplanmas olmasna karn, bu güçlü yapy olumsuz yönde etkileyebilen birçok sorununun bulunduunu söyledi. Bakan Yeil, Pamuk tarmndaki üretim masraflarnn yüksek olmas, çeit, tohumluk ve üretim teknii konularndaki sorunlar, pamuk hasad, hasat sonras ve yabanc madde sorunlar, pamuk standardizasyon sistemindeki sorunlar, pamuk üretim ve ileme teknii konusundaki eitim yetersizlii, pamuk ile ilgili kesimler arasndaki iletiim ve ibirlii yetersizlii bulunmaktadr. Daha güçlü bir pamuk üretimi için bu sorunlarn çözümlenmesi zorunludur. Bu kapsamda burada tespit ettiimiz sorun ve çözüm önerilerimizi siyasi aktörlerinde katlm salayaca pamuk zirvesinde bir rapor halinde dile getirip belirlenen sorunlara çözüm arayacaz dedi.

Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeilin açklamasnn ardndan katlmclar, yaplacak olan pamuk zirvesinde dile getirilmesi gereken sorunlarn tespiti ile ilgili düüncelerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git