Diyarbakır'da Petrol Fışkırdı

Trans Atlantic Exploration Mediterranean International, Diyarbakır'da petrol yatağı buldu. Şirket petrol işletme ruhsatı için başvurdu.

Haberler 06.04.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avustralya merkezli Trans Atlantic Exploration Mediterranean International, Diyarbakrda petrol yata bulduunu açklad. irket petrol iletme ruhsat için hemen bavuruda bulundu.

Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanan Petrol leri Genel Müdürlüü (PGM) açklamasnda öylen denildi:

DYARBAKIRDA KEFEDLD

Trans Atlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd.nin Diyarbakr ilinde sahip bulunduu AR/TEM/5046 hak sra nolu petrol arama ruhsat sahasnda kefedilen ham petrol ile ilgili olarak AR/TEM/K/M44-b2-1 paftasnda 1 adet petrol iletme ruhsat almak için 13.03.2018 tarihli dilekçesiyle müracaat ettii Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliinin 14üncü maddesinin birinci fkras gereince ilan olunur.

ARATIRMALAR DEVAM EDYOR

Firmann Diyarbakrda faaliyet alan üçü koldan oluuyor. Molla ve Selmo bölgelerinde iki adet alan bulunan Transatlantic Petroleum irketinin faaliyet alan Mardin ve Bedinhan bölgelerine yakn yerlerde bulunuyor.

Avustralyal firmann bölgedeki faaliyetleri devame derken, 3 boyutlu sismik tarama ve yatak dikey sondajlarla yaplan aratrmalarda rezerv takibi yaplyor.

Ana Sayfaya Git