Diyarbakır’da arılı kovanı dağıtımı gerçekleştirildi

Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından GAP İdaresi kaynakları kullanılarak, 45 çiftçimize 900 arılı kovan Kafkas Melezi Arı verildi.

Haberler 16.05.2017 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç

DYARBAKIR - Diyarbakr Gda Tarm Ve Hayvanclk l Müdürlüü ile Dicle lçe Müdürlüü GAP Entegre Krsal Kalknma Projesini, Diyarbakrda uygulamak üzere bir araya geldi. Dicle Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüü tarafndan GAP daresi kaynaklar kullanlarak, 45 çiftçimize 900 arl kovan Kafkas Melezi Ar verildi.

GAP Entegre Krsal Kalknma Projeleri kapsamnda Diyarbakrn Dicle ilçesinde, Arcl Gelitirme Projesi ile mevcut kovan saysnn yars kadar daha arl kovan ilave edilerek, arclk yüzde 50 daha artrlm olacak.

Proje açlna Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar,Dicle Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Murat Ödolu, Ziraat Odas Bakan Mustafa Can, Dicle Organik Meyve Üreticiler Birlii Bakan Mehmet ahinolu ,proje sahibi çiftçiler, mahalle muhtarlar davet edilerek yemein ardndan datm törenine baland.

ARI KOVANI DAITILDI

Töreninde bir konuma yapan Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, 18 çiftçinin 2 bin 200 arl kovan olduunu belirterek, Diclele de yaptklar datmla,arcl yüzde 50 daha artrm olacaklarn belirti.

Dicle Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Murat Ödolu ise Dicle ilçesi GAP Entegre Krsal Kalknma Projeleri kapsamnda, Dicle lçesi Arcln Gelitirilmesi Projesi kapsamnda yaplan projenin, proje miktarnn 388 bin 176 TL olduunu söyledi.

Ödolu, arl kovan datmnda, datm yaplan arlarn Kafkas melezi arlar olduunu ifade etti.

Verilen malzeme miktarn ise öyle açklad: Arl Ailesi(petekli) 2 katl 10 çta 7 dolu 5 arl, bo kovan-yatay, maske (kollu fermuarl) ve alvar, körük (büyük boy paslanmaz), eldiven(uzun kollu vinleks), urupluk-kayk plastik, mahmuz, el demiri, sr tara, çerçeve delici, bal bça(mumu kesme bça), frça, 500 gram makara tel biz delgi, 3lü paslanmaz motorsuz bal süzme makinas, 3er kilo mum.

Ana Sayfaya Git