Diyarbakır’da arılı kovanı dağıtımı gerçekleştirildi

Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından GAP İdaresi kaynakları kullanılarak, 45 çiftçimize 900 arılı kovan Kafkas Melezi Arı verildi.

Diyarbakır’da arılı kovanı dağıtımı gerçekleştirildi

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR - Diyarbakır Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Dicle İlçe Müdürlüğü GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesini, Diyarbakır’da uygulamak üzere bir araya geldi. Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından GAP İdaresi kaynakları kullanılarak, 45 çiftçimize 900 arılı kovan Kafkas Melezi Arı verildi.

GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde, “Arıcılığı Geliştirme Projesi” ile mevcut kovan sayısının yarısı kadar daha arılı kovan ilave edilerek, arıcılık yüzde 50 daha artırılmış olacak.

Proje açılışına Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar,Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ödoğlu, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Can, Dicle Organik Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Şahinoğlu ,proje sahibi çiftçiler, mahalle muhtarları davet edilerek yemeğin ardından dağıtım törenine başlandı.

ARI KOVANI DAĞITILDI

Töreninde bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, 18 çiftçinin 2 bin 200 arılı kovanı olduğunu belirterek, Dicle’le de yaptıkları dağıtımla,arıcılığı yüzde 50 daha  artırmış olacaklarını belirti.

Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ödoğlu ise Dicle ilçesi GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında, Dicle İlçesi Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan projenin, proje miktarının 388 bin 176 TL olduğunu söyledi.

Ödoğlu, arılı kovanı dağıtımında, dağıtımı yapılan arıların Kafkas melezi arılar olduğunu ifade etti.

Verilen malzeme miktarını ise şöyle açıkladı: “Arılı Ailesi(petekli) 2 katlı 10 çıta 7 dolu 5 İ arılı, boş kovan-yatay, maske (kollu fermuarlı) ve şalvar, körük (büyük boy paslanmaz), eldiven(uzun kollu vinleks), şurupluk-kayık plastik, mahmuz, el demiri, sır tarağı, çerçeve delici, bal bıçağı(mumu kesme bıçağı), fırça, 500 gram makara tel biz delgi, 3’lü paslanmaz motorsuz  bal süzme makinası,  3’er kilo mum."

Kaynak: Diyarbakır Söz