Dönerciler tavuk fiyatlarından şikayetçi

Son günlerde tavuk ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarından dolayı döner sektörünün büyük sıkıntı yaşadığına belirten esnaf, kırmızı ve beyaz ette yaşanan fahiş fiyat artışının döner esnafının belini büktüğüne dikkat çekiyor.

Haberler 13.12.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Dolardaki kur artlar tüm sektörleri etkiledii gibi yiyecek ve içecek sektörünü de etkiledi. Enflasyon rakamlarna bakldnda tavuk eti fiyatlarna da ceplerin hissedecei derecede zam uyguland.

Ard arkas kesilmeyen zam haberlerine bir yenisi daha eklenirken, akaryakt, ayçiçek ya, ekmek gibi ürünlere art arda gelen zamlar sonras beyaz et de zamlardan nasibini ald.

Dönercilerin en önemli ham maddesi olan tavuk etine gelen zamlar hem esnaf hem de halk madur ediyor. Tavuk eti fiyatnn artmasndan dolay lokanta ve restoranlarn da döner dürümü fiyatna zam yapmasyla bir dürüm 10 ile 15 lira arasnda satlyor.

TAVUK DÖNER DE YENLEMEZ OLDU

Geçtiimiz yl dönerde kullandklar tavuk etinin kilogramnn 12 liradan 32 liraya yükseldiini belirten lokanta ve restoran yetkilileri, tavuk etine yaplan zamlar dürüm fiyatlarna yansttklarnda halkn, yanstmadklarnda ise esnafn madur olduuna dikkat çekiyor.

Zamlar karsnda çareyi döner yapmamakta bulduklarn belirten esnaf, tavuk etinin yan sra tüp, ya ve dier malzemelere gelen zamlarnda esnaf çok madur ettiine dikkat çekerek, döner yerine dier dürüm çeitlerini satmak zorunda kaldklarn belirtiyor.

Tavuk fiyatlarna üst üste yaplan zamlarn döner sat yapan esnaf madur ettiini belirten Osman Keklik, fiyatlarn daha da yükseleceini öngördüklerini ve bu durumla ba edemeyeceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git