Dönerciler tavuk fiyatlarından şikayetçi

Son günlerde tavuk ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarından dolayı döner sektörünün büyük sıkıntı yaşadığına belirten esnaf, kırmızı ve beyaz ette yaşanan fahiş fiyat artışının döner esnafının belini büktüğüne dikkat çekiyor.

Dönerciler tavuk fiyatlarından şikayetçi

DİYARBAKIR-Dolardaki kur artışları tüm sektörleri etkilediği gibi yiyecek ve içecek sektörünü de etkiledi. Enflasyon rakamlarına bakıldığında tavuk eti fiyatlarına da ceplerin hissedeceği derecede zam uygulandı.

Ardı arkası kesilmeyen zam haberlerine bir yenisi daha eklenirken, akaryakıt, ayçiçek yağı, ekmek gibi ürünlere art arda gelen zamlar sonrası beyaz et de zamlardan nasibini aldı.

Dönercilerin en önemli ham maddesi olan tavuk etine gelen zamlar hem esnafı hem de halkı mağdur ediyor. Tavuk eti fiyatının artmasından dolayı lokanta ve restoranların da döner dürümü fiyatına zam yapmasıyla bir dürüm 10 ile 15 lira arasında satılıyor.

TAVUK DÖNER DE YENİLEMEZ OLDU

Geçtiğimiz yıl dönerde kullandıkları tavuk etinin kilogramının 12 liradan 32 liraya yükseldiğini belirten lokanta ve restoran yetkilileri, tavuk etine yapılan zamları dürüm fiyatlarına yansıttıklarında halkın, yansıtmadıklarında ise esnafın mağdur olduğuna dikkat çekiyor.

Zamlar karşısında çareyi döner yapmamakta bulduklarını belirten esnaf, tavuk etinin yanı sıra tüp, yağ ve diğer malzemelere gelen zamlarında esnafı çok mağdur ettiğine dikkat çekerek, döner yerine diğer dürüm çeşitlerini satmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Tavuk fiyatlarına üst üste yapılan zamların döner satışı yapan esnafı mağdur ettiğini belirten Osman Keklik, fiyatların daha da yükseleceğini öngördüklerini ve bu durumla baş edemeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz