Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar!

Elektrik faturaları ile ilgili milyonlarca aboneyi ilgilendiren karar resmen duyuruldu. 1 aylık fatura bedavaya geliyor. Elektrik faturasını yüzde 10 ile 15 arasında düşürmek mümkün. 2 hafta içinde ceza ödemeden sözleşme iptal edilebiliyor. Aboneler artık kendi tedarikçisini seçebilecek ve pazarlık hakkı da olacak. Bu da yıla vurulduğunda daha az fatura ödenmesi anlamına geliyor. Kolayca değiştirilebiliyor ve mağdur olunmaması adına EPDK da e-Devlet'ten kontrol imkanı sunuyor. Aynı zamanda 'Küçük indirimler için büyük taahhütler verilmemesi uyarısında da bulunuldu.

Haberler 24.12.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca kiiyi ilgilendiren elektrik faturalar ile ilgili güzel haber geldi. Daha ucuz elektrik frsat sunuluyor. Ayn elektrik daha uyguna alnabiliyor; 14 gün içinde iptal edilebiliyor ve son düzenleme ile ylda 1 fatura bedavaya geliyor. Türkiyede enerjinin yüzde 22si evlerde tüketiliyor. Ailelerin en fazla gider kalemlerinden birini oluturan faturalarda, ba çeken ise elektrik. Elektrik faturasn da yüzde 10-15 orannda düürmek mümkün. Enerji Piyasas Düzenleme Kurumunun (EPDK) dün açklad kararla, serbest tüketici limiti 88 liradan 75 liraya düürüldü.

1 AYLIK FATURA BEDAVAYA GELYOR

Artk aylk 75 lira, yllk 900 lira (1.200 kilovatsaat) ve üzeri tüketimi olan aboneler istedii elektrik tedarikçisini seçebilecek. Bu seçimi yaparken de pazarlk hakk elde edecek. Dolaysyla ayn elektrii yüzde 10-15 daha ucuza alabilecek. Yani ylda 1 faturay bedavaya getirmek mümkün. Fatura limitlerinin düürülmesiyle 2.7 milyon abone daha serbest tüketici oldu.

KOLAYCA DETRLEBLYOR

Son ayarlamayla 45 milyon abonenin 23.5 milyonu serbest tüketici grubuna dahil oldu. 23.5 milyon abone cep telefonu operatörü deitirir gibi elektrik tedarik irketini dilerse kolayca deitirebilir. Piyasada lisansl 214 irket var. Sözlemeyi bunlardan biriyle yapmak gerekiyor. EPDK, lisans olan tüm tedarikçi irketleri epdk.org.tr internet adresindeki serbest tüketici bölümünde yaynlyor.

CEZA ÖDEMEDEN SÖZLEME PTAL EDLEBLYOR

kili sözleme yaptktan sonra deien sadece faturadaki irket ismi oluyor. Burada önemli olan sözlemeyi imzalayacanz firmann taahhütleri ve sözleme hükümleri. Küçük indirimler için büyük taahhütler vermeyin. Yeni tedarikçisini seçip sözlemeye imza atan abone, daha sonra kararn deitirirse 14 gün içinde gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden sözlemeden cayabilir.

E-DEVLETE GRP KONTROL EDLEBLYOR

EPDK; abonelerin madur olmamas için bir de portal oluturdu. Tüketiciler, tys-portal.epias.com.trye e-Devlet ifresiyle giri yaparak elektrik tüketim deerine, sayaç okuma tarihlerine bakp, tedarikçi bilgilerini kontrol edebiliyor. Dolaysyla tüm süreçler ve gelimeler abonenin kontrolünde oluyor.

DAHA UCUZ FYATLA ELEKTRK

Elektrik tedarikçileri karlatrma sitesi Encazip.comun kurucusu çaada Krm, son düzenleme hakknda unlar söyledi:

Elektrik tedarikçisi deitirmek tüketicilere daha ucuz fiyat ve daha cazip koullarla elektrik kullanma ansn veriyor. Özellikle internet üzerinden kurulabilen mesafeli sözlemelerin tedarikçi deiiklii ilemlerinde kullanlmasyla birlikte tüketicilerin tasarrufa ulamalar oldukça kolaylat. Tedarikçi deitirmek isteyen tüketicilerin cazip bir tedarikçi bularak internet üzerinden ya da çar merkezlerinden sözleme yapmalar yeterli.

Ana Sayfaya Git