Elektrik zammı protesto edildi

Elektrik zammını protesto eden Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, "Soyuluyoruz, soygun var" diyerek, zamların geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Haberler 07.02.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/MARDN-Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, elektrik zammn protesto etti. Artuklu ilçesinde bulunan Karayollar Parknda bir araya gelen platform bileenleri, Fahi elektrik zamlar geri çekilsin pankart tad. Platform adna açklamay Elektrik Mühendisleri Odas Mardin Temsilcisi Serfiraz Kurtay yapt.

FATURA KYE KATLANDI

2022 ylna zamlarla girildiini belirten Kurtay, Öncesi 300 kilovat tüketim yapan dar gelirli bir ailenin fatura bedeli 270 TL iken zam sonras 478 TL oldu dedi. Bölgede doalgaza eriim imkan olmad için snma ihtiyacnn elektrikle karlandn söyleyen Kurtay, Bu, günlük 7 saat elektrikli soba açan biri için 420 kilovat fazladan tüketim demektir. Zam öncesi 720 kilovat tüketim yapan dar gelirli bir ailenin fatura bedeli 690 TL iken zam sonras bin 400 TL olmutur diye belirtti.

SOYGUN VAR

Asgari ücrete yaplan zamlarda bu oranlarn dikkate alnmadn dile getiren Kurtay, Tarifeli uygulamann dar gelirliyi korumak amacyla yapld söylemi tamamen aklmzla dalga geçmektir. Burada korunan ne dar gelirli aileler ne de orta gelirli yurttalardr. Burda korunan sadece ve sadece özelletirilmi elektrik datm irketleridir. Dar gelirliyi çok düünecekseniz, faturasna zam deil en azndan indirim yapabilirdiniz ifadelerini kulland. Yurttan cebine gelir kaleminin kak ile verilip, gider kaleminin kepçeyle alndn vurgulayan Kurtay, Soyuluyoruz, soygun var diyerek, zamlarn geri çekilmesi ve enerjinin kamulatrlmas çarsnda bulundu.

Açklama, alklarla sona erdi.

Ana Sayfaya Git