Görüş Bildir

Elektrik zammı protesto edildi

Elektrik zammını protesto eden Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, "Soyuluyoruz, soygun var" diyerek, zamların geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Elektrik zammı protesto edildi

DİYARBAKIR/MARDİN-Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, elektrik zammını protesto etti. Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkında bir araya gelen platform bileşenleri, "Fahiş elektrik zamları geri çekilsin" pankartı taşıdı. Platform adına açıklamayı Elektrik Mühendisleri Odası Mardin Temsilcisi Serfiraz Kurtay yaptı.

FATURA İKİYE KATLANDI

2022 yılına zamlarla girildiğini belirten Kurtay, "Öncesi 300 kilovat tüketim yapan dar gelirli bir ailenin fatura bedeli 270 TL iken zam sonrası 478 TL oldu” dedi. Bölgede doğalgaza erişim imkanı olmadığı için ısınma ihtiyacının elektrikle karşılandığını söyleyen Kurtay, “Bu, günlük 7 saat elektrikli soba açan biri için 420 kilovat fazladan tüketim demektir. Zam öncesi 720 kilovat tüketim yapan dar gelirli bir ailenin fatura bedeli 690 TL iken zam sonrası bin 400 TL olmuştur" diye belirtti.  

'SOYGUN VAR'

Asgari ücrete yapılan zamlarda bu oranların dikkate alınmadığını dile getiren Kurtay, "Tarifeli uygulamanın dar gelirliyi korumak amacıyla yapıldığı söylemi tamamen aklımızla dalga geçmektir. Burada korunan ne dar gelirli aileler ne de orta gelirli yurttaşlardır. Burda korunan sadece ve sadece özelleştirilmiş elektrik dağıtım şirketleridir. Dar gelirliyi çok düşünecekseniz, faturasına zam değil en azından indirim yapabilirdiniz" ifadelerini kullandı. Yurttaşın cebine gelir kaleminin kaşık ile verilip, gider kaleminin kepçeyle alındığını vurgulayan Kurtay, "Soyuluyoruz, soygun var" diyerek, zamların geri çekilmesi ve enerjinin kamulaştırılması çağrısında bulundu.  

Açıklama, alkışlarla sona erdi.  

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi