'Emekli maaşları milli gelire endekslensin'

Emeklilerin geçim sıkıntısına dair açıklama yapan Emekli-Sen, maaşların enflasyona göre değil milli gelire göre belirlenmesi çağrısı yaptı.

Haberler 05.01.2022 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonuna (DSK) bal Emekli-Sen ve Avrupa Emekliler ve Yallar Federasyonu (FERPA), emekli maalarna yaplan zamlara ilikin açklama yapt. Sendika binas önünde yaplan açklamada konuan Emekli Sen Ankara ube Yöneticisi Döndücan Polat, Bugün burada çektiren bir avuç muktedire kar çekenler olarak ve çekenler için bir aradayz. Bizlere yoksulluk ve açlk çektiren iktidara kar 13,5 milyon emeklinin sesi olmak için buradayz dedi.

ktidarn yükünü hafifletmek için emeklilerin cebindeki üç kurua göz diktiini söyleyen Polat, Bugün buradayz çünkü biz emekliler her gün biraz daha yoksullarken iktidar soframzdan bir dilim ekmeimizi daha nasl azaltacann peine dümütür ifadelerini kulland.

Emekli bir yurttan bin 500 TL ile geçinmesinin mümkün olmadn söyleyen Polat, çift maal ilk bakan olan ve aylk 65 bin TL maliye bakan sadece bir ay bir emekli ayl ile geçinebilir mi? Emekli aylnn 69 kat maa alanlar, maalarna rekor zamlar yapanlar aylk bin 500 TL ile geçinebilir mi diye sordu.

MÜCADELE çARISI

Polat, taleplerini öyle açklad: Emekli ücretlerinin enflasyona deil milli gelire endeksli olmas hakkmzdr. Emekli ücretleri arasndaki farkllklarn giderilmesi hakkmzdr. Emeklilikte yaa taklanlar ad altnda yaratlan sorunun çözüme kavuturulmas hakkmzdr. Hakkmz olan için mücadele etmeye, emeklilikte insanca bir yaam daha yüksek sesle savunmaya, ülkenin dört bir yann eylem alanna çevirmeye, yklmakta olan ykmaya, eit, özgür ve demokratik olan el ele kurmaya kararlyz. Sadaka deil toplu sözleme istiyoruz. Bizler, biz emekliler, sömürü ve zulme direnme sorumluluunu bin yllardr topra ekenlerden, ekmei üretenlerden, yarn elleriyle kuranlardan devraldk.

Ana Sayfaya Git