Görüş Bildir

'Emekli maaşları milli gelire endekslensin'

Emeklilerin geçim sıkıntısına dair açıklama yapan Emekli-Sen, maaşların enflasyona göre değil milli gelire göre belirlenmesi çağrısı yaptı.

'Emekli maaşları milli gelire endekslensin'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen ve Avrupa Emekliler ve Yaşlılar Federasyonu (FERPA), emekli maaşlarına yapılan zamlara ilişkin açıklama yaptı. Sendika binası önünde yapılan açıklamada konuşan Emekli Sen Ankara Şube Yöneticisi Döndücan Polat, “Bugün burada çektiren bir avuç muktedire karşı çekenler olarak ve çekenler için bir aradayız. Bizlere yoksulluk ve açlık çektiren iktidara karşı 13,5 milyon emeklinin sesi olmak için buradayız” dedi.

İktidarın yükünü hafifletmek için emeklilerin cebindeki üç kuruşa göz diktiğini söyleyen Polat, “Bugün buradayız çünkü biz emekliler her gün biraz daha yoksullaşırken iktidar soframızdan bir dilim ekmeğimizi daha nasıl azaltacağının peşine düşmüştür” ifadelerini kullandı.

Emekli bir yurttaşın bin 500 TL ile geçinmesinin mümkün olmadığını söyleyen Polat, “Çift maaşlı ilk bakan olan ve aylık 65 bin TL maliye bakanı sadece bir ay bir emekli aylığı ile geçinebilir mi? Emekli aylığının 69 katı maaş alanlar, maaşlarına rekor zamlar yapanlar aylık bin 500 TL ile geçinebilir mi” diye sordu.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Polat, taleplerini şöyle açıkladı: “Emekli ücretlerinin enflasyona değil milli gelire endeksli olması hakkımızdır. Emekli ücretleri arasındaki farklılıkların giderilmesi hakkımızdır. Emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorunun çözüme kavuşturulması hakkımızdır. Hakkımız olan için mücadele etmeye, emeklilikte insanca bir yaşamı daha yüksek sesle savunmaya, ülkenin dört bir yanını eylem alanına çevirmeye, yıkılmakta olanı yıkmaya, eşit, özgür ve demokratik olanı el ele kurmaya kararlıyız. Sadaka değil toplu sözleşme istiyoruz. Bizler, biz emekliler, sömürü ve zulme direnme sorumluluğunu bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden, yarını elleriyle kuranlardan devraldık."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi