En çok akıllı telefon alındı

2020 yılının teknoloji alışverişi tercihleri belli oldu; en çok akıllı telefon alındı

Haberler 08.01.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teknoloji firmas Teknosa, 2020 ylnn teknoloji alveri tercihlerini açklad. 2020 ylnn teknoloji alverilerinde akll telefonlar yine liderlii elinde tutan ürün grubu olurken, tablet ve oyun bilgisayarlarnn, süpürgelerin yükselii dikkat çekti.

Teknoloji perakendecisi Teknosa, 2020 ylna ilikin tüketicilerin teknoloji alverii tercihlerini açklad. Pandemi nedeniyle deien ve artan teknoloji ihtiyaçlarnn ön plana çkt, dikkat çekici sonuçlarn yer ald Teknoloji Alveri Raporuna göre 2020 yl içinde yine en çok akll telefonlar satn alnrken, son dönemin parlayan ürünlerinden robot süpürgelerin her ya grubu tarafndan alveri sepetine atld görüldü.

NOTEBOOK VE TABLET SATILARI ARTTI

Büyük bölümünde online eitimin uyguland 2020 ylnda notebook ve tablet satlar rekor oranda yükselirken, evlerde geçirdiimiz zamann artmasna bal olarak geni hacimli frnlar da yln çok satanlar listesine girdi.

Pandemi koullar nedeniyle online ürün aratrma ve alveriler katlanrken, hzl teslimat seçenekleri ve web-chat, whatsapp canl destek hizmetlerinin de youn ilgi gördüü ortaya çkt.

AKILLI TELEFONLAR VE ARJLI SÜPÜRGELER TERCH EDLD

Teknoloji Alveri Raporuna göre 2020 ylnn en çok satn alnan teknoloji ürünleri arasnda srasyla akll telefon, notebook, LCD TV, tablet, oyun bilgisayar, akll saat, elektrikli süpürge, arjl süpürge ve bluetooth kulaklklar yer ald. Aldklar ürünün garanti süresini uzatmak isteyenler Ek Garanti hizmet paketini de en çok satanlar listesine soktu. En çok büyüyen kategorilerde ise arjl süpürgeler, notebooklar, tablet, kulaklklar ve oyun bilgisayarlar öne çkt. Akll telefonlarda yüksek hafza kapasiteli ve hzl arj özellii tüketicilerin belirleyici kriterleri oldu. 6-7 inç segmentinde büyük ekran ürünler öne çkt. Telefon tercihlerinde kadnlar mavi ve gold rengini tercih ederken, erkekler siyah ve mavi rengini daha fazla tercih etti.

AKILLI SAATLERN SATILARI DA ARTI GÖSTERD

Rapora göre, telekom kategorisi içinde ayrca akll saatler salkl yaama ve pratiklie verilen önem artnca satlarn daha da artrd. Tabletler, pandemi sebebiyle eitimin online gerçeklemesi ile eski günlerine döndü ve en çok satanlar listesine girmeyi baard. Notebook ve tablet satlarndaki art, bu ürün gruplarnn aksesuar satlarna da olumlu yansd. Evde keyifli vakit geçirmek ön plana çktndan oyun özellikli bilgisayarlar ve oyun aksesuarlar satlarnda ciddi arta yol açt. Evde elencenin dier adresi TVlerde en çok 60 inç ve üstü büyük ekranlar tercih edildi. Dizi, oyun içeriklerinin olduu hediye kartlarnn satndaki artlar da dikkat çekti. Kadnlar daha çok dizi, erkekler ise oyun platformlarnn kartlarna yöneldi.

BEYAZ EYADA ENERJ TASARRUFLU ÜRÜNLER TERCH EDLD

Raporda, beyaz eyada da enerji tasarruflu ürünlerin tercih edildii ortaya çkt. Rapora göre, çamar makinesinde 10 kg ve üstü seçeneklere talep artt. Evde ailece vakit geçirilen zamann artmas ve evde yemek yapma trendi, frnlarn yenilenmesine neden oldu. Frnlarda geni hacimli, 70 litre ve üstü kapasite özellikli ürünler öne çkt. Buzdolaplarnda 500 litre ve üstü geni hacimli ürünlere olan yönelim art gösterdi. Küçük ev aletleri kategorisinin yldzlar süpürgeler, kahve makineleri ve saç, sakal kesme makineleri oldu.

TEKNOLOJ ALIVERNDE STANBUL LK SIRADA

Teknoloji alveriinde öne çkan ehirlerde de stanbul liderlii elinde tutarken onu srasyla Ankara, zmir, Adana, Antalya, Bursa, Konya, Diyarbakr, Gaziantep ve Kocaeli takip etti.

ROBOT SÜPÜRGELER HER YA GRUBUNUN RADARINA GRD

Teknosann açklad 2020 yl teknoloji alveri tercihlerinde dikkat çeken bir dier nokta da son dönemde hayatmza giren robot süpürgelere olan ilgi oldu. Teknosa.comda en çok aranan ve tercih edilen ürünlere bakldnda, 25 ya ve üzeri tüketicilerin tamamnn robot süpürgelere olan ilgisi dikkat çekti.

18-24 ya arasn oyun bilgisayar ve konsola, 25-34 ya arasn robot süpürge, telefon, konsola, 35-44 ya arasnn, robot süpürge, notebook, telefon, televizyona ve 45-54 ya arasnn da robot süpürge ile notebooka ilgi gösterdii ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git