Engellilerden MTV zammına tepki

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılacak yüzde 40 zammın engelli araçlarını da kapsayacağı açıklamalarına engelliler tepki gösterdi.

Haberler 04.10.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakan Naci Abaln, Motorlu Tatlar Vergisine (MTV) 2018de yüzde 40 zam yaplaca açklamalarna tepki gösteren Eski Bedensel Engelliler Dernei Bakan Ömer Askan, engellilere yönelik pozitif ayrmcln olmas gerektiini belirtti.

Askan, söz konusu kararn usulsüzlükler yapld iddiasyla alndn ancak, bu ekilde bütün engellilerin madur olduunu söyledi.

ENGELLLERN TEPKS

MTV zammna tepki gösteren Askan, engellilere salanan ÖTVsiz binek arac alma imkannn vergisiz fiyatnn da 70 bin lirann altna olan araçlarla snrlandrlmasna iaret ederek, Engelli vatandan bu ÖTVden yaralanma haklar ne için devleti veya Maliye Bakann rahatsz ediyor? Türkiyede kaç bin engelli çalyor, ya da çalan engelliler mi Türkiyede otomobil sahibi oluyor, yoksa çalmayan engelliler mi sahibi oluyor? Acaba kaç engelli vatandan 1,6 ve üstü otomobil alma anslar var. Sayn Bakan öncelikle onu bir aratrsn. Eer gerçekten engelli vatandalarmzn aldklar otomobillerle ilgili Türkiye ekonomisine gerçekten ar yük ise biz de sayn Bakann dediklerine katlyoruz. dedi.

Milletvekillerinin ald maaa dikkat çeken Askan, Önce bunun hesabn yapsnlar. Siz engelli vatandaa yasal olarak bu hakk tanmsnz. Bu yasada 5 ylda bir engelli vatandan araç alma ans ve bir hayali var. O hayali de Sayn Bakanm, siz engelli vatandamza çok görüyorsunuz. Ben bunu sizin vicdannza brakyorum. Umarn sayn Cumhurbakan engelliler hakknda devreye girecek, yasa teklifi de geçerli olmayacak ve geçmeyecektir. ifadelerini kulland.

ZAM ORANI DÜÜRÜLSÜN

Devletin engellilere tanm olduu hakk iyiye kullanmayanlar hakknda ilem yaplmasn talep eden Askan, Engelliini kullanp, kendi adna araç alp bakasnn hizmetine sunuyorsa devlete ve Bakana u çary yapyorum; lütfen bu konu aratrlsn. Kaç tane engelli vatanda bu ii yapmsa lütfen devlet engelli vatandaa tanm olduu o hakk bir daha tanmasn ve ÖTVsini de vatandatan geri alsn. Ama geriye kalan engelli vatandalarn, hayalleri olanlarn bu araçlar almas da birkaç kii yüzünden engel olmak da üzerinde düünülmesi gereken bir konudur. eklinde konutu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git