Eski hal binası ve otogar Kent Meydan olacak

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, eski otogar ve hal binasının yıkarak, ilçeye yakışı bir kent meydanı haline getireceklerini söyledi. Başkan Vekili Öztürk, yapılan asılsız haberler ve söylemlerle vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Haberler 24.08.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesinde bulunan ve görüntü kirliliini oluturan eski hal ve garaj yerine 14 bin 430 metrekarelik 1. Klçarslan Kent Meydan yaplyor. Eski belediye garajnn olduu yer, otogar ve hal binasnn alan görüntü kirliliinden arndrlp, kent meydan olarak yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Öztürk, Eski belediye garaj, otogar ve hal binalarmzn fiziki koullar ve depreme dayanklln yitirmesi neticesinde 1996 yl öncesinde geçerli olan deprem gölgeleri haritasnda 3. derece olarak belirlenmi yapnn 1996-2018 yllar arasnda deprem bölgesinin 1. derece deprem bölgesi olmas, nedeniyle belediyemize ait eski hal binas ve otogar tek katl yaplarn yktrlmas karar verilmitir.

MEYDAN OLUYOR

Buradaki i yerlerimizdeki esnafmzn madur olmamas için Gazi Caddesi Asayi Büro Amirliinin bitiiinde belediyemize ait olan 7 adet i yeri alan gösterilmitir. Silvan-Diyarbakr aras yolcu tamacln yapan minibüslerimiz içinde TOK mevkiinde yer tahsisi yaplm olup, gerekli ykm çalmalarmza en ksa zamanda balayacaz. Ykm ve düzenleme çalmasnn ardndan Silvan ilçemize yakr bir kent meydan oluturacaz. Bu anlamda çalmalarmzn her aamasnda halkmz kent meydan çalmalaryla ilgili bilgilendirilecektir. Gerek sosyal medya sayfalarnda gerekse sokaklarda vatandalarmza yanl bilgiler aktarlmaktadr. Bizim çalmalarmz tamamen Silvan halk yararna ve halkmz gelecei için yaplan çalmalardr dedi.

Silvan Belediye Bakan Vekili Murat Öztürk, çevre ve ehircilik l Müdürlüünün hazrlad rapora göre yapnn depreme dayanksz olduunu tespit ederek, insanlarn can ve mal güvenliini tehdit ettii için bir an önce yklmasnn gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git