Eski hal binası ve otogar Kent Meydan olacak

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, eski otogar ve hal binasının yıkarak, ilçeye yakışı bir kent meydanı haline getireceklerini söyledi. Başkan Vekili Öztürk, yapılan asılsız haberler ve söylemlerle vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Eski hal binası ve otogar Kent Meydan olacak

Silvan ilçesinde bulunan ve görüntü kirliliğini oluşturan eski hal ve garaj yerine 14 bin 430 metrekarelik 1. Kılıçarslan Kent Meydanı yapılıyor. Eski belediye garajının olduğu yer, otogar ve hal binasının alanı görüntü kirliliğinden arındırılıp, kent meydanı olarak yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, "Eski belediye garajı, otogar ve hal binalarımızın fiziki koşulları ve depreme dayanıklılığını yitirmesi neticesinde 1996 yılı öncesinde geçerli olan deprem gölgeleri haritasında 3. derece olarak belirlenmiş yapının 1996-2018 yılları arasında deprem bölgesinin 1. derece deprem bölgesi olması, nedeniyle belediyemize ait eski hal binası ve otogar tek katlı yapıların yıktırılması kararı verilmiştir.

MEYDAN OLUYOR

Buradaki iş yerlerimizdeki esnafımızın mağdur olmaması için Gazi Caddesi Asayiş Büro Amirliğinin bitişiğinde belediyemize ait olan 7 adet iş yeri alanı gösterilmiştir. Silvan-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığını yapan minibüslerimiz içinde TOKİ mevkiinde yer tahsisi yapılmış olup, gerekli yıkım çalışmalarımıza en kısa zamanda başlayacağız. Yıkım ve düzenleme çalışmasının ardından Silvan ilçemize yakışır bir kent meydanı oluşturacağız. Bu anlamda çalışmalarımızın her aşamasında halkımız kent meydanı çalışmalarıyla ilgili bilgilendirilecektir. Gerek sosyal medya sayfalarında gerekse sokaklarda vatandaşlarımıza yanlış bilgiler aktarılmaktadır. Bizim çalışmalarımız tamamen Silvan halkı yararına ve halkımızı geleceği için yapılan çalışmalardır" dedi.

Silvan Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün hazırladığı rapora göre yapının depreme dayanıksız olduğunu tespit ederek, insanların can ve mal güvenliğini tehdit ettiği için bir an önce yıkılmasının gerektiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz