Esnaf; İçimiz kan ağlıyor

Sur içinde yaşanan terör olaylarından sonra Ofis yer altı çarşı'da müşteri sayısının minimuma indiğini söyleyen çarsı esnafı cirolarındaki kaybın da geçen seneyle kıyaslandığında yüzde 50 civarında olduğunu bildirdi.

Haberler 21.01.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hem ülkemizde hem Ortadouda ve özellikle Güneydouda yaanan süreç, tüm sektörleri olduu gibi ekonomiyi de ciddi anlamda etkiledi. Piyasann durgunluu ve ekonomik kriz nedeniyle i yapamaz hale gelen esnaf, kendileri için tehlike çanlarnn çaldn söylüyor. Diyarbakrn en hareketli ve ilek çars olarak bilinen Ofis yer alt çars esnaf, son günlerde sinek avlamaya balad.

OFS YERALTI çARISI

Söz haber ekibi Ofis yer alt çar esnaflarnn skntlarn ve dertlerini dinledi. Ofis yer alt çarsnda ayakkabclk yapan ve günlerdir i yapamazlktan yaknan Süleyman Balan mikrofonlarmza unlar söyledi;

OTOPARK PROBLEMLER

Özellikle son bir yldr toplumsal olaylar hava artlarndan dolay kötü durumda iler. Art pasajn, giri çklar da çok kötü durumda belediyenin buna bir el atmas lazm, yeni bir düzenleme falan yapmas lazm. Yani artk o büyük firmalarla ba edemiyoruz, onlarda ki indirimler hat safhada buna da bir düzenleme getirilmesi lazm. Yani devletin bu konuda biraz hassas davranmas lazm küçük esnaf için yoksa küçük esnaf bitecek. Seyyar satclarla büyük sorunlar yayoruz, belediyenin seyyar satclarla ilgili de bir düzenleme getirerek buna da bir el atmas gerek çünkü darda caddeler kaldrmlar igal altnda ve halk artk gelmek istemiyor. Ofis semtine geldikleri zaman otopark problemi var aracn park edecek yer yok, o yüzden halk gelmiyor artk eskisi gibi rabet göstermiyor.

KAPASTES YÜKSELTLMEL

Ofis yer alt çars bakan Vedat çetin ise yaadklar skntlar u sözlerle anlatt Ofisimize özellikle görsel anlamda çok ey bekliyoruz, yer alt çars bakan olarak bizim burada ki sorunlarmz çoktur. Sorunlarmz özellikle giri kaplarmz çok kötü bizlere yardmc olsunlar bunlar bizim için yeniden yaptrsnlar. Sokak çocuklar ve dilencileri de özellikle bir temizlesinler çok rica ediyoruz. Diyarbakrmzn özellikle i kapasitesi çok dümütür, milletimizin buralar daha canl ve hareketli görmeleri için biraz yardmc olmalarn diliyoruz. Eskiden dardan Sur içinden de gelirlerdi buralara yerli Turist olsun, yabanc Turist olsun olaylardan dolay kimse gelmiyor artk bu bölgede ki esnaflarda bu yüzden çok madur, yine bu Döviz ve Altn piyasalarnn oynamasnda dolay da milletimiz para harcamyor. Ksacas esnafmz çok zor durumdadr yetkiliklerin buna bir an önce yeni bir düzenleme getirerek bu sorunlarmz çözmelerini istiyoruz ifadelerini kulland.

KRA ÖDEYEMEZ HALE GELDK

Binlerce lira kira vermelerine ramen i yapamadklarn belirten Onur Toprak isimli esnaf ise unlar söyledi; Yani yeni atanan Kayyumumuzdan umutluyuz inallah umutlarmz boa harcamaz Vali, Kaymakam, belediye bakan bir arada sürekli iç içeler. Yani yer alt çar olarak bir cazibe merkezi oluturmasn istiyoruz buraya yani giri kaplarmz önemsesinler, belediyenin eski otopark var onu bakalarna kira ya vermiler Ofis yer alt çar esnaf olarak en büyük sorunumuz otopark sorunu millet gelip alveri yapmak istiyor ama otopark sorunundan dolay gelemiyorlar. O yüzden eski belediye döneminde kiraya verilen otoparkn tekrar ofis yer alt çars esnafna kazandrlmasn istiyoruz. Orada müteriler rahatça araçlarn park edebilirler en büyük sorunlarmzdan birisi de bu zaten. Dier bir sorunumuz girilerimi çok kötü onlar bir düzenlesinler, dier bir sorunumuz kaldrm igalleri, dilenciler, seyyar satclardr. Yeni yönetimin bir an önce bu sorunlarmza bir çare bulmasn umut ediyoruz

Ana Sayfaya Git