Esnafa kredi desteği

Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İzzet Güzel, yenİ iş yeri açan, otobüs ve benzeri araç alan esnafa 500 bin liraya kadar kredi verileceğini belirtti.

Haberler 27.10.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzel, yapt açklamada, Antalyada yaplan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) istiare toplantsna katldn anmsatarak, toplantda esnafn desteklenmesi için önemli kararlar alndn belirtti.

Toplantnn çok verimli geçtiini anlatan Güzel, Toplantmzda esnafmzn önünü açacak, skntlarn çözmede ciddi katk salayacak, yeni yatrm yapmak isteyen esnafmz destekleyen kararlar alnd. Kooperatiflerimizin kredi limitleri artt, baarl kooperatiflerimiz ise bir üst gruba çkt. Yeni yatrm yapmak isteyen esnafmza da yeni kredi imkan getirildi. ifadelerini kulland.

KRED DESTE

Güzel, alnan kararlar dorultusunda bugüne kadar 150 bin liraya kadar kredi verebilen 1 ve 2nci grupta yer alan kooperatiflerin artk 200 bin liraya kadar, 100 bin liraya kadar kredi verebilen 3 ve 4üncü grupta yer alan kooperatiflere 150 bin, 75 bin liraya kadar kredi verebilen 5 ve 6nc grupta yer alan kooperatiflere de 100 bin liraya kadar kredi verebileceini aktard.

Yeni iyeri açacak veya otobüs gibi büyük araç alan esnafa yeni desteklerin kapsnn açldn ifade eden Güzel, unlar kaydetti:

TESKOMB istiare toplantmzda alnan karar ile yeni iyeri açan esnafmz ile yeni otobüs ve benzeri araçlar alan oför esnafmza, bugüne kadar verdiimiz artlar ile 500 bin liraya kadar ve 5 yl içinde geri ödemesi yaplabilecek ekilde kredi imkan salanyor. yerini yeni açan esnafmz, gerek iyeri açlnda gerekse iyerini çaltrmaya baladnda ciddi ekonomik skntlar çekebiliyor. Bu açdan baktmzda yeni i kuran esnafmz ile yeni otobüs ve benzeri araçlar alan esnafmza büyük bir destek salanm olacak.

Ana Sayfaya Git