Görüş Bildir

Esnafa kredi desteği

Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İzzet Güzel, yenİ iş yeri açan, otobüs ve benzeri araç alan esnafa 500 bin liraya kadar kredi verileceğini belirtti.

Esnafa kredi desteği

Güzel, yaptığı açıklamada, Antalya’da yapılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) istişare toplantısına katıldığını anımsatarak, toplantıda esnafın desteklenmesi için önemli kararlar alındığını belirtti.

Toplantının çok verimli geçtiğini anlatan Güzel, "Toplantımızda esnafımızın önünü açacak, sıkıntılarını çözmede ciddi katkı sağlayacak, yeni yatırım yapmak isteyen esnafımızı destekleyen kararlar alındı. Kooperatiflerimizin kredi limitleri arttı, başarılı kooperatiflerimiz ise bir üst gruba çıktı. Yeni yatırım yapmak isteyen esnafımıza da yeni kredi imkanı getirildi." ifadelerini kullandı.

KREDİ DESTEĞİ

Güzel, alınan kararlar doğrultusunda bugüne kadar 150 bin liraya kadar kredi verebilen 1 ve 2’nci grupta yer alan kooperatiflerin artık 200 bin liraya kadar, 100 bin liraya kadar kredi verebilen 3 ve 4’üncü grupta yer alan kooperatiflere 150 bin, 75 bin liraya kadar kredi verebilen 5 ve 6’ıncı grupta yer alan kooperatiflere de 100 bin liraya kadar kredi verebileceğini aktardı.

Yeni işyeri açacak veya otobüs gibi büyük araç alan esnafa yeni desteklerin kapısının açıldığını ifade eden Güzel, şunları kaydetti:

"TESKOMB istişare toplantımızda alınan karar ile yeni işyeri açan esnafımız ile yeni otobüs ve benzeri araçları alan şoför esnafımıza, bugüne kadar verdiğimiz şartlar ile 500 bin liraya kadar ve 5 yıl içinde geri ödemesi yapılabilecek şekilde kredi imkanı sağlanıyor. İşyerini yeni açan esnafımız, gerek işyeri açılışında gerekse işyerini çalıştırmaya başladığında ciddi ekonomik sıkıntılar çekebiliyor. Bu açıdan baktığımızda yeni iş kuran esnafımız ile yeni otobüs ve benzeri araçları alan esnafımıza büyük bir destek sağlanmış olacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi