Esnaftan tedbir önerileri

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı işletmeler için alınması gereken tedbirler konusunda öneriler getirerek, işletmelerin ay sonunda ödeyecekleri kira, elektrik, su, doğal gaz ve maaş ödemelerine destek sağlanması gerektiğini bildirdi.

Haberler 23.03.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelikus, yapt yazl açklamada, Kovid-19 salgnna kar devlet ve millet dayanmasnn önem arz ettiini ifade ederek, zor günlerde insanlarn birbirlerine kar azami seviyede dayanma ve hogörü göstermelerinin gerekliliini vurgulad.

Salgna kar alnan tedbirleri desteklediklerini belirten çelikus, salgnn ardndan esnaf ve KOBlerin altndan kalkamayaca bir tabloyla karlamamalar için baz tedbirler alnmasna ihtiyaç duyulduunu da kaydetti.

ESNAFTAN ÖNERLER

çelikus, ivedi bir ekilde alnmas gereken tedbir önerilerini öyle sralad:

- letmelerin ay sonunda ödeyecekleri kira, elektrik, su, doal gaz ve maa ödemelerine destek verilmeli,

- letmelerde çalan personelin su, elektrik, doal gaz ve telefonlarnn kesilmemesi ve ödeme tarihi gelmi faturalarnn ödemeleriyle kredi kart borçlarnn ve kredi taksit ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmeli,

- Devletin kiracs konumundaki iverenlerin kira ödemelerine kolaylk getirilmeli,

- çek ödemelerine yönelik idari ve hukuki ilem en az 1 ay ötelenmeli,

- Günlük veya haftalk yevmiye ile çalan kiilerin ve bakmakla yükümlü olduu ailelerinin madur olmamas için, sizlik Sigortas Fonundan destek salanmal,

- Süresi dolan veya yenilenmesi gereken idari ve ticari ilem ve belgelerin süreleri uzatlmal,

- e-haciz ilemleri 3 ay durdurulmal.

Ana Sayfaya Git