Et fiyatı arttı

Hayvan tedarikindeki sıkıntı sebebiyle kırmızı et fiyatlarının kısa bir zaman içerisinde 100-110 TL’ye kadar çıktığını aktaran Rüzgar, Ramazan ayında et fiyatının daha da yükseleceği endişesinde bulunduklarını ifade etti.

Haberler 22.03.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülke genelinde canl hayvan skntsnn yaandn belirten Batman Kasaplar Dernei Bakan Mehmet Ali Rüzgar, bu durumun oluturduu sknt nedeniyle krmz et fiyatlarnn büyük oranda arttn söyledi.

Kasaplarn canl hayvan bulmakta ciddi problem yaadn belirten Rüzgar, bu sorunun ileriki zamanlarda çok daha ciddi boyutlara gelebileceini anlatt.

Hayvan tedarikindeki sknt sebebiyle krmz et fiyatlarnn ksa bir zaman içerisinde 100-110 TLye kadar çktn aktaran Rüzgar, Ramazan aynda et fiyatnn daha da yükselecei endiesinde bulunduklarn ifade etti.

Sorunun yanl uygulamalardan kaynaklandn, ihtiyaçlar olduu halde canl hayvann ihraç edilmesine hiçbir anlam veremediklerini dile getiren Rüzgar, bir an önce ihracatn durdurulup, dardan canl hayvann getirilmesi gerektiini kaydetti.

U ANDA HAYVAN BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Hayvan skntsnn ülkenin tamamnda yaandna dikkat çeken Rüzgar, u anda hayvan bulmakta zorlanyoruz. Baz günler hayvan borsasna gidip hayvan alamadan geri dönmek zorunda kalyoruz. Bu ciddi bir sorundur. Hatta bu sorun ileriki zamanlarda daha da büyüyecei öngörüsünde bulunuyorum. Bir ülkenin ihtiyaç fazlas ancak ihracat olur. Ama maalesef Türkiyede ihtiyacmz olduu halde u anda yurt dna canl hayvan gidiyor. Neredeyse her gün trlarla Iraka, Katara maalesef ihracat oluyor. Bu yanl bir politikadr. dedi.

ETE GÜNLÜK ZAM YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Kasaplarn canl hayvana ihtiyacnn olduunu dile getiren Rüzgar, Hayvan skntsndan dolay her gün zam yapmak zorunda kalyoruz. Daha önce senede bir ya da iki kez zam gelirken u anda ete günlük zam yapmak zorunda kalyoruz. çünkü bizde hayvan zaml alyoruz. Kasaplarda hayvan borsasndan hayvanlarn alyor. Bundan dolay kasaplar 6ya ald hayvanlar 7ye satmak zorundadr. diye konutu.

Et fiyatlarndaki arta kendilerinin de kar olduklarn vurgulayan Rüzgar, öyle devam etti: u anda et 100-110 TLye satlyor. Ramazan aynda bu fiyatn daha da yükselecei öngörülüyor. çünkü hayvan bulamyoruz. Devlete ait Et ve Süt Kurumu var. Bu kurum bize eti tanzim etsin, bizde bu Ramazan ay hürmetine krsz bir ekilde halkmza hizmet etmek istiyoruz. Bize eti versinler, 60-70 liraya satn desinler satacaz.

BR AN ÖNCE HAYVAN HRACATI DURDURULMALI

Zamlarn kasaplarla hiçbir alakasnn olmadn belirten Rüzgar, Normalde senede bir zam yaplrken bu bir ay içerisinde maalesef 7-8 defadr zam yaplyor. Geçen sene kuzu eti 50-55 TL, dana ise 55-60 TL iken, u anda dana eti 100-110 TL, kuzu eti de 100 TL olmu durumda. ki katna çkt. Bu çok yüksek bir fiyattr. Bizde bu zamlardan rahatsz oluyoruz. Bir an önce ihracatn durdurulup, ithalatn yaplmas gerekir. Dardan canl hayvann gelmesi gerekir. çünkü hayvan kalmad. Ancak bu ekilde düzelme olabilir. Yoksa düzelme imknsz gibi görünüyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git