Etteki zam!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatına yaptığı yüzde 48'lik zammı böyle savundu: Kurumdan yapılan yıllık et satışı, Türkiye piyasasının binde birinin altında.

Haberler 24.03.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Et ve Süt Kurumunun (ESK) krmz ete yüzde 48 orannda zam yapmas tepkilere neden olunca Tarm ve Orman Bakanlndan açklama geldi. Bakanlk, ESKnin Türkiye genelinde 18 maazas olduunu, bu nedenle fiyatlarnda düzenlemeye gitmesinin piyasay etkilemediini savundu.

ESKnin kymay 83 liradan, kuban 92 liradan sattn ve bu fiyatn piyasann yüzde 15 altnda olduunu öne süren bakanlk, u açklamay yapt:

ESKnin Türkiye genelindeki 18 sat maazasnda, nihai tüketiciye satlan ürünlerin fiyatlarnda düzenlemeye gitmesi, krmz et piyasasn etkilememektedir. Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK maazalarnda tüketiciye ulatrlan ürünler piyasann yüzde 15 altnda satlmaktadr. Böylece ESK kymay 83 liradan, kuban 92 liradan piyasa fiyatnn altnda sata sunmaktadr. Hükümetimiz ve bakanlmz üreticimizin ve tüketicimizin yannda olmaya ve her türlü destei vermeye de devam edecektir.

ESK GENEL MÜDÜRÜ: KUYRUKLARI AZALTMAK çN ZAM YAPTIK

ESK Genel Müdürü Osman Uzun, kurum önündeki kuyruklar azaltmak için ete zam yaptklarn belirterek, Bizim fiyatlar çok düüktü, piyasann yüzde 66 daha altnda bir fiyatmz vard. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluuyordu. Bu nedenle biz fiyat artrdk ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düük bir fiyat var. Karkas etin fiyat 80 lira olmu bizim 56 liradan kyma satmamz zaten mümkün deildi demiti.

Ana Sayfaya Git