Etteki zam!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatına yaptığı yüzde 48'lik zammı böyle savundu: Kurumdan yapılan yıllık et satışı, Türkiye piyasasının binde birinin altında.

Etteki zam!

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) kırmızı ete yüzde 48 oranında zam yapması tepkilere neden olunca Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, ESK’nin Türkiye genelinde 18 mağazası olduğunu, bu nedenle 'fiyatlarında düzenlemeye gitmesinin' piyasayı etkilemediğini savundu.

ESK'nin kıymayı 83 liradan, kuşbaşını 92 liradan sattığını ve bu fiyatın piyasanın yüzde 15 altında olduğunu öne süren bakanlık, şu açıklamayı yaptı:

"ESK'nin Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir. Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır. Böylece ESK kıymayı 83 liradan, kuşbaşını 92 liradan piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır. Hükümetimiz ve bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir."

ESK GENEL MÜDÜRÜ: KUYRUKLARI AZALTMAK İÇİN ZAM YAPTIK

ESK Genel Müdürü Osman Uzun, 'kurum önündeki kuyrukları azaltmak için' ete zam yaptıklarını belirterek, "Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz