Evlilik tazminatı çalışmaya engel mi?

Kıdem tazminatı, sadece işten çıkartılınca ödenmiyor. Çalışanların kendi istekleriyle ayrılıp tazminat kazandıkları durumlar da var. Bunlardan biri de evlenen kadınlar için geçerli. Kadınlar evlilikten sonra 1 yıl içinde evlilik cüzdanlarıyla işyerine müracaat ederek tazminatlarını alıp ayrılabilir.

Haberler 19.11.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayrldktan sonra tekrar çalma konusunda ise bir engel bulunmuyor. Hatta bu konuda Yargtay kararlar da var. Yargtay Hukuk Genel Kurulunun bir kararnda ...Kadn içiye tannan bu hak aile birliini koruma amacyla getirilmi olup, çalma hayatn evlilikle birlikte gerei gibi yürütemeyecei düüncesinde olan kadna yasa ile tannm bir olanaktr.

Bir iyerinde çalmakta iken evlenen bir kadn yasann tand olanaktan yararlanarak kdem tazminatn almak suretiyle ayrlmsa, daha sonraki dönemlerde çalma hakkn kaybettiinden söz edilemez. Kadn, ayrlmasn hemen takiben, çalma hayat ile evlilii öncekine göre daha kolaylkla yürütebilecei yeni bir i bularak çalmasn da sürdürebilir denilmektedir.

lk evliliinde ayrlma hakkn kullanan bir kadn çalan, ikinci bir evlilik yaptnda da artlar yine tayorsa kdem tazminat talep edebilir.

BUNLARA DKKAT!

Evlilik nedeniyle iten ayrlrken dikkat edilmesi gereken noktalar öyle;

Yazacanz dilekçe önemli. Dilekçede evlilik sebebiyle ayrlacanz açkça belli etmeniz art..

Dilekçeye mutlaka evlilik cüzdan gibi nikah ispatlayan belgeleri de ekleyin.

Tavsiyemiz, dilekçenin noter kanalyla gönderilmesi. Böylece onayl bir nüshas da sizde bulunur.

Ana Sayfaya Git