Fark ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Baklagil fark ödemesi desteğini mercimek lehine düzenleyeceğiz" dedi.

Haberler 20.11.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, 2008den bu yana baklagillerde verilen fark destei ödemelerini hatrlatarak, Bundan sonraki süreçte de üretimin sürdürülebilirlii için çalacaz dedi.

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, yapt açklamada, Tarm Bakanl tarafndan nohut, mercimek ve kuru fasulye üreticilerine 2008 ylndan itibaren fark ödemesi destei uygulamas balattklarn kaydetti. Bakan Pakdemirli, Destek birim fiyatn 2015 ylnda 10 Kr/kgdan 20 Kr/kga, 2016 ylnda 30 Kr/kga ve 2018 ylnda da 50 Kr/kga yükselttik. Uygulama ile baklagil üretimimize bir ivme kazandrm olduk. Mercimek, insanmzn beslenmesinde temel ürünler içerisinde olmasnn yannda yaptmz ihracat ile de ülke ekonomisine salad katk nedeniyle üretiminin sürdürülebilirlii olmas gereken bir ürün ifadesini kulland.

FARK ÖDEMES YAPILACAK

Bakan Pakdemirli, bugüne kadar verilen fark destei ödemesinin yeniden düzenleneceini belirterek, Baklagil fark ödemesi desteini mercimek lehine düzenleyeceiz. Günümüzde ekililerin youn olduu Güneydou Anadolu bölgemize skm olan üretim alanlarmz farkl bölgelere de genileteceiz. Hayata geçireceimiz projelerde mercimek üretimine öncelik vereceiz. Özellikle krmz mercimek üretimi konusunda üreticilerimize yönelik eitim ve yaym çalmalarna hz vererek, tarm alanlarnn bo braklmadan mercimee yönelmesini salayacaz. Yürüteceimiz çalmalar neticesinde üreticimizin mercimek üretimine olan ilgisini artracaz ve ülkemiz tarmnda sürdürülebilirlik, ülkemiz insannn tüketimi ve d ticaretimiz için önemli bir adm atm olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git