Fırıncılar TMO'nun eski fiyattan un satışını olumlu karşıladı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) bu ay aralık fiyatlarıyla un satışının sektör için olumlu olduğunu belirterek, "Fırıncı esnafımızın kar amacı gütmediği bu dönemde bu tür destekler bize moral oluyor. Bu durumun yıl sonuna kadar sürdürülebilmesi gerekir." dedi.

Haberler 08.01.2022 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Frnclar Federasyonu Bakan Halil brahim Balc, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) bu ay aralk fiyatlaryla un satnn sektör için olumlu olduunu belirterek, Frnc esnafmzn kar amac gütmedii bu dönemde bu tür destekler bize moral oluyor. Bu durumun yl sonuna kadar sürdürülebilmesi gerekir. dedi.

Balc, TMOnun ocakta hububat satlarna Aralk 2021 fiyatlaryla devam edeceini anmsatt.

TMOnun frnc esnafna salad unun devam etmesi için Tarm ve Orman Bakanlna talepte bulunduklarn belirten Balc, bu talebin dikkate alndn ve düzenleme yapldn söyledi.

Balc, TMOnun ald karar kapsamnda ekmeklik buday satlarnda önceki aylarda olduu gibi 2 bin 650 lira/ton, ekmeklik un sat fiyat taahhütlerine 185-200 lira/çuval olarak devam edileceine iaret ederek, Un fiyatlarnn bu ay geçen ayki fiyatlarla ayn olmas sektör için olumlu oldu. Frnc esnafmzn kar amac gütmedii bu dönemde bu tür destekler bize moral oluyor. Bu durumun yl sonuna kadar sürdürülebilmesi gerekir. Frnc esnafnn elektrik, mazot ve içilik gibi maliyetleri yükseldi. Bu artlarn karsnda un fiyatlarnda yaplan düzenlemeler frnc esnafna nefes oluyor. diye konutu.

Bu dönemin geçici olduuna dikkati çeken Balc, Frnc esnafmz üretime devam edebiliyorsa kar ediyor demektir. u an böyle bir dönemdeyiz. Bu dönem bittiinde herkes normal ticaretini yapacaktr. ifadelerini kulland.

- Hasat zamannda buday fiyatlarn makul seviyeye geleceini düünüyorum

Ekim zamannda yalarda bir önceki döneme göre art gözlediine dikkati çeken Balc, kuraklk sorunu yaanmazsa buday üretiminin artacan öngördüklerini söyledi.

Balc, buday hasadnn artmasyla piyasann dengeleneceine iaret ederek, unlar kaydetti:

Hasat zamannda buday üretimi arttnda fiyatlarn makul seviyeye geleceini düünüyorum. Bu sayede frnc esnafmz da rahatlam ve önünü görebilir hale gelmi olacak. TMO esnafmza un satlarnn hasat dönemine kadar devam edeceini de açklad. Bu da bizim için çok önemli bir karar. Bizler de geçen sene olduu gibi bu sene de ekmek fiyatlarn makul seviyede tutmak için elimizden geleni yapyoruz. Desteklerinden dolay Tarm ve Orman Bakanmz Bekir Pakdemirliye sektörümüz adna teekkür ederim.

Ana Sayfaya Git