Fiyat denetimi

Diyarbakır ve Elazığ'da marketlerde fiyat ve etiket denetimi yapıldı

Haberler 30.12.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ve Elazda ticaret il müdürlükleri ve belediye ekipleri tarafndan marketlerde temel gda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahi fiyat ile etiket denetimi gerçekletirdi.

Zabta ekipleri ile Ticaret l Müdürlüünden ekipler, merkez Kayapnar ilçesinde faaliyet yürüten yerel ve zincir marketlerde denetim yapt.

Baz marketlerde fahi fiyat ve etiket ile ilgili tespit edilen olumsuzluklar nedeniyle iletmecilere yasal ilem uyguland.

Zabta Denetim ube Müdürü Abdulaziz Ar, gazetecilere, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlar dorultusunda denetimleri sürdürdüklerini söyledi.

DENETMLER YAPILDI

Ar, Döviz kurlarndaki düüe ramen hala fiyat art yapan market ve i yeri mevcut. Bunlara yönelik daha sk ekilde denetimlerimiz younlaacak. Bu konuda olumsuzluk tespit ettiimiz i yerleri ile ilgili tutanak düzenleyerek Ticaret l Müdürlüüne gönderiyoruz. dedi.

Bu yl 550 firmada 9 bin 600 civarnda ürünü denetlediklerini aktaran Ar, Gece gündüz denetimlerimiz devam edecek. ifadesini kulland.

Markette alveri yapan Cengiz Ersan, denetimlerden duyduklar memnuniyeti dile getirerek, Dolar kurunda düü yaand fakat bu raflara yansmad. Denetimlerin sürekli olmasn istiyoruz. Kurallara uymayanlara ceza kesilmesini istiyorum. dedi.

ELAZIDAK DENETMLER

Elazda Valilik koordinesinde i yerlerinde fahi fiyat ve etiket denetimi gerçekletirildi.

Valiliin toptan ve perakende sat yerleri ile zincir marketlerde fahi fiyat denetimi için görevlendirdii Tarm ve Orman l Müdürlüü, Ticaret l Müdürlüü, l Defterdarl, l Emniyet Müdürlüü ve Elaz Belediyesi Zabta Müdürlüü ekipleri kent genelinde denetimlerde bulundu.

Ekipler, fahi fiyat, piyasa fiyatlarn etkileyecek düzeyde mevsimsel artlara bal stok miktar, raf ve kasa fiyat karlatrlmas, paketli ürünlerin gramaj kontrolü gibi konularda inceleme yapt.

Denetimlerin sürecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git