Fiyat denetimi

Diyarbakır ve Elazığ'da marketlerde fiyat ve etiket denetimi yapıldı

Fiyat denetimi

Diyarbakır'da ve Elazığ'da ticaret il müdürlükleri ve belediye ekipleri tarafından marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

Zabıta ekipleri  ile Ticaret İl Müdürlüğünden ekipler, merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet yürüten yerel ve zincir marketlerde denetim yaptı.

Bazı marketlerde "fahiş fiyat" ve "etiket" ile ilgili tespit edilen olumsuzluklar nedeniyle işletmecilere yasal işlem uygulandı.

Zabıta Denetim Şube Müdürü Abdulaziz Arı, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda denetimleri sürdürdüklerini söyledi.

DENETİMLER YAPILDI

Arı, "Döviz kurlarındaki düşüşe rağmen hala fiyat artışı yapan market ve iş yeri mevcut. Bunlara yönelik daha sıkı şekilde denetimlerimiz yoğunlaşacak. Bu konuda olumsuzluk tespit ettiğimiz iş yerleri ile ilgili tutanak düzenleyerek Ticaret İl Müdürlüğüne gönderiyoruz." dedi.

Bu yıl 550 firmada 9 bin 600 civarında ürünü denetlediklerini aktaran Arı, "Gece gündüz denetimlerimiz devam edecek." ifadesini kullandı.

Markette alışveriş yapan Cengiz Ersan, denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Dolar kurunda düşüş yaşandı fakat bu raflara yansımadı. Denetimlerin sürekli olmasını istiyoruz. Kurallara uymayanlara ceza kesilmesini istiyorum." dedi.

ELAZIĞ'DAKİ DENETİMLER

Elazığ'da Valilik koordinesinde iş yerlerinde fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirildi.

Valiliğin toptan ve perakende satış yerleri ile zincir marketlerde fahiş fiyat denetimi için görevlendirdiği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Defterdarlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde denetimlerde bulundu.

Ekipler, fahiş fiyat, piyasa fiyatlarını etkileyecek düzeyde mevsimsel şartlara bağlı stok miktarı, raf ve kasa fiyatı karşılaştırılması, paketli ürünlerin gramaj kontrolü gibi konularda inceleme yaptı.

Denetimlerin süreceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz