GAP şelalesi turizme kazandırılıyor

Mardin’in Derik ilçesinde 20 bin dönümlük meyve ve zeytin ağaçlarının bulunduğu GAP bahçelerini sulayan GAP şelalesi, sağlanan huzur ortamıyla birlikte kapılarını turizme açıyor.

Haberler 29.05.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin 223. tabiat park olarak ilan edilen GAP elalesi tabiat park doal güzelliiyle yerli ve yabanc vatandalarn ilgi oda oldu. Ramazan aynda serinlemek isteyen vatandalarn gözdesi olan GAP elalesi, Tarm ve Orman Bakanl ile Derik Kaymakamlnca çevre düzenlemesi ve seyir teras piknik alanlar yaplmas için önümüzdeki günlerde ihale edilerek turizme kazandrlacak.

Derik Kaymakam Hakan Kafkas, bölgede salanan huzur ortamyla birlikte turizm kaynaklarnn ilçelere kazandrlarak yatrmlarn hzla sürdüünü söyledi. Mardin Valisi Mustafa Yamann talimatlaryla burada çalmalar ve projeler yaptklarn kaydeden Kaymakam Kafkas, Tarm ve Orman Bakanlnn katklaryla 2017 ylnda GAP elaleleri tabiat park ilan edildi buras. Türkiyenin 223. tabiat park oldu. Bakanlmzn ve valiliimizin katklaryla çok ciddi bir faaliyet yürütüldü. Son aamaya geldik. nallah önümüzdeki süreç içerisinde ilçemize çok güzel bir tabiat park kazandracaz. Bu toplamda 527 dönüm arazide çalma balatacaz. Önce giri kaps koyacaz, yollar yaplacak. Vatandalarn piknik yapabilecei alanlar oluturulacak. Restoranlar, spor alanlar ve seyir teras, merdivenler, yaplacak dedi.

Huzur için 17 ehit verildi

Bu bölgede hem elaleyi canl tutacaklarn hem de vatandalarn burada gelip gönül rahatlyla piknik yapabileceini kaydeden Kaymakam Kafkas, öyle devam etti:

Bu sene ihaleyi yapp fiili olarak ie balayacaz. Bölgemizin yaps hilal eklinde buray tabiat parkmzla birlikte turizme kazandracaz. Mehur Derik tavasn misafirlerimize ikram edeceiz. Geçmite bu bölge sürekli terörle anlyordu. Bölgenin terörden arndrlmas için ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk bata olmak üzere 17 ehit verildi. Cumhurbakann himayelerinde ve çileri Bakanlnn katklaryla bu bölgede huzurun salanmas için büyük bir mücadele verildi. 3 yl içinde 17 ehit verdik. Ama çok ükür yaplan çalmalarla alnan güvenlik tedbirleriyle bölgemiz çok çok güvenli hale geldi. Vatandalarmzda durumdan çok memnun. Huzur güven oldukça arkasndan projelerde gelince bölgemiz çok güzel bir ortama kavuacak. Her türlü tedbiri alyoruz, vatandalarmzda müsterih olsunlar. Bütün vatandalarmz diledikleri saatlerde GAP elalesinde misafir etmeye hazrz.

Derikli vatandalardan Tacettin Eyin, serinlemek için buray tercih ettiklerini ifade ederek, çok güzel doal bir elalemiz var. Burada bir park alan da yaplrsa daha da ilgi çeker. Kaç seneden beridir kurumutu buras. Yaan yalarla birlikte elalemiz tekrar faaliyete geçti diye konutu.

Adil Oral isimli vatanda da elaleyi herkesin görmesini istediklerini belirterek, çok güzel, Derik halk için muhteem bir ey. Herkesi davet ediyoruz. GAP elalesinde park yaplacak. Güzel alanlar oluturulacak. Allah devletimize milletimize zeval vermesin eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git