GAP bölgesine has "e-ticaret" modeli oluşturuluyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, "Bölgeye has bir e-ticaret modeli oluşturmayı hedefliyoruz. Asıl amacımız bölgede üretilen ürünleri dijital platformlarda pazarlayarak bölgeye sosyal ve ekonomik katkı sunmaktır." dedi.

Haberler 10.11.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açkgöz, anlurfada bir otelde düzenlenen e-ticaret toplantsndaki konumasnda, Güneydou Anadolu Bölgesinin çok önemli bir üretim potansiyeline sahip olduunu söyledi.

Yenilikçi ve geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlerin e-ticaret üzerinden daha fazla pazarlanmasn istediklerini belirten Açkgöz, bu amaçla sektörün önde gelen temsilcileriyle bölgedeki ilgili paydalar bir araya getirdiklerini dile getirdi.

Bölgenin potansiyelini ekonomik kalknmaya çevirmek istediklerini vurgulayan Açkgöz, Bölgeye has bir e-ticaret modeli oluturmay hedefliyoruz. Asl amacmz bölgede üretilen ürünleri dijital platformlarda pazarlayarak bölgeye sosyal ve ekonomik katk sunmak istiyoruz. Bu çerçevede çalyoruz. Önümüzdeki süreçte bu konu biraz daha netleir. Bölgemiz kadim bir bölge tarm devriminin yapld bir bölge. çok zengin bir ürün potansiyeline sahibiz. Türkiyede corafi iaretli 633 ürünün 91i bu bölgede bulunuyor. Ürünlerimizi deerlendirmemiz ekonomiye katmamz lazm. Bu ile ilgilenenlerin gelir düzeyini artrmamz lazm. Bunun için çalyoruz. diye konutu.

HERKESN E-TCARETE AçILMASI GEREKTN GÖRDÜK

Ulatrma ve Altyap Bakanl PTT Genel Müdürlüü E-Ticaret Daire Bakan Büra Akta Kütükçü de 2012den itibaren PTT üzerinden e-ticaret faaliyeti gösterdiklerini söyledi.

Özellikle son 3 ylda e-ihracata daha çok odaklandklarn anlatan Kütükçü, 83 ülkeyle uluslararas sözlemeler dorultusunda ticaret yaptklarn dile getirdi.

Kütükçü, Türkiyenin milli e-ticaret platformu olan PttAVMnin ekonominin lokomotifi olan markalar bir araya getirdiini belirtti.

PTTnin 181 yllk köklü geçmiiyle toplumda büyük bir güven saladna dikkati çeken Kütükçü, ülkenin en ücra köyündeki vatandaa kadar e-ticaret üzerinden alnan ürünlerin teslim edildiini aktard.

Pandemi süreciyle e-ticaretin çok daha hzl gelitiini vurgulayan Kütükçü, E-ticaret artk ticaretin olmazsa olmaz durumuna geldi. Pandemiyle beraber ticaret yapan herkesin e-ticarete açlmas gerektiini de gördük. Olmazsa olmazmz e-ticaret. u an Türkiye geneline baktmz zaman her 10 kiiden 4ü e-ticareti kullanyor. Ancak u anda e-ticarette tüm tedarikçiler, kobiler, bireysel üreticiler dahi satlarn yapyor. E-ticaret kullanm tekstilden elektronie kadar hemen hemen her alan kapsyor. dedi.

Amazon Türkiye Sat Müdürü Burak Ayan, Hepsiburada Pazaryeri Müdürü Fethi Dalklnç, Trendyol Bölge Müdürü Serhat Karaboyun ile Development Genel Müdürü Doan çelik de toplantda sunumlar yapp, katlmclarla karlkl fikir alveriinde bulundu.

Ana Sayfaya Git