Gap idaresinden yeni strateji!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile gençlere ve kadınlara yoğunlaşarak gelir artırıcı, istihdam edilmelerini sağlayıcı projelere ağırlık vereceklerini bildirdi.

Haberler 07.02.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Elvan, GAP sayesinde tarmdan enerjiye turizmden kültür projelerine kadar birçok sektörde bölge halkna çok kapsaml hizmetin sunulduunu söyledi.

GAP için yeni bir yol haritas belirlediklerini belirten Elvan, gelecekte özellikle sosyal projelere arlk vereceklerini vurgulad.

Bölge kadn ve gençleri için GAPn istihdam kaps olmaya hazrlandna dikkati çeken Elvan, Gençlerimizin meslek sahibi olmalar için mesleki eitime önem vereceiz. Bölgenin bir ihtiyaç analizini yapacaz. Hangi tür mesleklerde ihtiyacmz var bunlar tespit edeceiz. GAP Bölge Kalknma daresi (BK) Bakanlmz gençlere yönelik eitim programlar düzenleyecek onlarn meslek sahibi olmalar salanacak. Biz gençlerimizi istihdam edeceiz. GAP BK Bakanlmz arlkl olarak gençlere ve kadnlara younlaacak. Bu gençlerimizin kadnlarmzn gelirlerini artrc, istihdam edilmelerini salayc projelere arlk verilecek. diye konutu.

Bakan Elvan, yeni dönemde özellikle bölgedeki kurumlarn kapasitenin artrlmasna daha fazla önem vereceklerini söyledi.

GAP detayl ele aldklarn anlatan Elvan, GAP idaremiz iyi bir yolda. Projelerin üzerinden tek tek geçtik son derece baarl çalmalar yaptklarn gördük. Gerçekten GAP, bölgesinde kurumsal kapasitenin gelitirilmesi açsndan ciddi katklar salam bir kurumdur. Bu tür kapasite gelitirme programlarna devam edecek. Dier taraftan sosyal amaçl kadnlarmza, gençlerimize yönelik projelere daha fazla arlk vereceiz. ifadelerini kulland.

- Kadnlardan katk bekliyoruz

Elvan, bölge kadnnn i hayatna atlmas için de yeni ve farkl projeleri faaliyete geçirmeye hazrlandklarn kaydetti.

Kadnlarn meslek sahibi olmalarn çok önemsediklerini vurgulayan Elvan, sözlerini öyle tamamlad:

Kadnlarmzn, meslek sahibi olmalarn salayacaz. Bu kadnlarmzn sahip olduklar meslekle birlikte kendi evlerine de gelir getirmelerini salayacaz. Bir anlamda eer kendi iini kuramyorsa da bunlarn istihdam edilmelerini salayacaz. Gerçekten mesleki eitim verdiimiz ve istihdam ettiimiz kadnlarn bo zamanlarnda, serbest zamanlarnda nasl GAP daresi katk salam ise yöre insanna kendisinin de katk salamasn isteyeceiz.

Ana Sayfaya Git