GAP'a kaynak!

GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından geçen yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yürütülen tarım ve kırsal kalkınma projelerine 18,5 milyon liralık kaynak sağlandı.

Haberler 21.03.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Kalknma daresi Bakanlnca, geçen yl Güneydou Anadolu Bölgesinde yürütülen tarm ve krsal kalknma projelerine 18,5 milyon liralk kaynak aktarld.

GAP Kalknma daresi Bakanl 2017 Yl Faaliyet Raporundan derlenen bilgilere göre, geçen yl kurum, bölgedeki üniversitelerle i birlii yapt birçok tarmsal projeye finansal destek salad.

Bu kapsamda Dicle, Harran, Siirt ve rnak üniversiteleri ile Diyarbakr Zirai Mücadele Aratrma Enstitüsünün projelerine destek veren dare, söz konusu kurulularn gelitirdii projelere 1,1 milyon liralk kaynak aktarmnda bulundu.

GÖP BÖLGESNE YATIRIM

Söz konusu destekler çerçevesinde, Dicle Üniversitesinin Kuzu ile Olaklar Ölmesin Projesine 270 bin lira, Harran Üniversitesinin Urfa Menengiç Sakzndan Uçucu Yan Üretilmesi Projesine 141 bin 300 lira, Siirt Üniversitesinin Siirt li Zivzik Nar Üretim Alanlarnda Bulunan Zararl Böcek Türlerinin Tespit ve Önemli Türlerin Mücadelesi ile Farkl Susam Genotiplerinin Siirt li Koullarnda Yetitirme Olanaklarnn Aratrlmas projelerine 250 bin 200 lira, rnak Üniversitesinin Modern Baclk ve Meyvecilii Gelitirme Ve Benimsetmeye Yönelik Koleksiyon Bahçesi Tesisi Projesine 199 bin 500 lira, Diyarbakr Zirai Mücadele Aratrma Enstitüsünün Ar-Ge Seras Projesine de 270 bin liralk kaynak saland.

SULAMA DII ALANLAR

Ayrca, Sulama D Alanlarda Halkn Gelir Düzeyinin Artrlmas Projesi kapsamnda arclk, ceviz yetitiricilii, çilek yetitiricilii, badem üretiminin de aralarnda bulunduu 13 proje için 2 milyon 343 bin liralk destek verildi.

GAP Kalknma daresi Bakanl, tarm ve tarm d faaliyetlerin çeitlendirilmesi adna geçen yl 5 projeyi desteklerken, bu projeler için 1 milyon lira kaynak aktard. dare ayrca organik tarmn desteklenmesi adna 962 bin lira, hayvanclk altyapsnn gelitirilmesi için de 734 bin lira kaynak salad.

GAP daresi, Entegre Krsal Kalknma Projesi kapsamnda bölgedeki 9 ilin 28 ilçesinde yürütülen projelere de 12 milyon 359 bin 151 liralk destek verdi.

Ana Sayfaya Git