GAP'ın başkentine teleferik

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, merkez Karaköprü ilçesinde bulunan GAP Vadisi'nde ulaşımın teleferikle sağlanabilmesi için altyapı.

Haberler 20.04.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesi, merkez Karaköprü ilçesinde bulunan GAP Vadisinde ulamn teleferikle salanabilmesi için altyap hazrlklarna balad.

Kentin bereketli topraklarn suyla buluturan dev sulama kanalnn geçtii GAP Vadisinin iki yakasnda Türkiyenin en büyük yeil alan projelerinden birisi uygulanyor.

Seyir teraslarndan dinlenme tesislerine, restoranlardan park ve oyun alanlarna kadar birçok sosyal alan kapsayan vadi, kurulacak teleferik sayesinde de ku bak izlenebilecek.

Yaklak 20 milyon liraya mal olacak 2 kilometre uzunluundaki hatta, saatte bin kiinin tanmas planlanyor.

Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, kentte Türkiyenin en büyük yeil alan projelerinden birini hayata geçirme hazrlnda olduklarn söyledi.

Projenin yaklak 3,5 milyon metrekarelik alan kapsadn belirten çiftçi, çalmalarn etaplar halinde sürdüünü kaydetti.

Nihat çiftçi, teleferiin güzel bir vadiye kurulacana dikkati çekerek, öyle devam etti:

Fratn güzel suyu, bu vadiden verimli topraklar olan Harrana geçiyor. Güzel bir görsellii var, vadinin corafi olarak eimi de oldukça iyi. Kar tarafta kurmu olduumuz çocuk ve Gençlik Oyun Dünyas, onun arkasn besleyen Yaam Park, yine bu tarafta seyir teraslar, oturma alanlar, dinlenme alanlar, restoranlar bu bölgeyi besliyor. Ayn ekilde ehrin içerisinde kald için Karaköprü Doukent Mahallesi ile Esentepe Mahallesini de ulam anlamnda birbirine balyor.

- Kamu özel sektör i birlii yaplacak

çiftçi, büyükehir belediyesi olarak temel ihtiyaçlar karladklarn, teleferik projesinde ise özel sektörle i birlii yapmay planladklarn söyledi.

Projenin yap-ilet-devret modeliyle hayata geçirilmesinin hedeflendiini aktaran Büyükehir Belediye Bakan çiftçi, Hizmet, özel sektör-kamu i birlii içerisinde devreye girecek. Projemiz tamamyla bitmi ve planmza ilenmi durumda, u an altyaps hazrlanyor, projeye ilikin teklifler, komisyonumuz teklifleri deerlendiriyor. diye konutu.

Nihat çiftçi, tesisi mümkün olan en ksa sürede hizmete açmay planladklarn da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git